15 Ocak 2015, 01:50 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sakızlı Hünkar Muhallebisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sakızlı Hünkar Muhallebisi Malzemeleri 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı süt ¾ su bardağı mısır nişastası ½ su bardağı su 3 adet damla sakızı ½ su bardağı file fıstık Orta ateşte bir tencereye şeker ve sütü ekleyip şeker eriyinceye kadar ısıtın. Derin dondurucudan damla sakızını çıkarın ve havanda dövüp, sütün içine karıştırın ve kaynamaya bırakın. Mısın nişastasını ayrı bir kapta soğuk su ile iyice çırparak karıştırın. Süt kaynamaya başlayınca içine file fıstıkları ilave edin ve hazırladığınız nişastayı yavaş yavaş tenceredeki sütün içine sürekli çırparak ilave edin. Tüm karışım 2-3 dakika daha kaynadıktan sonra, servis edeceğiniz kaba dökün ve soğumaya bırakın. Üzerini file fıstık ile süsleyerek servis edin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
Etiketler |
hünkar, muhallebisi, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Limonlu Su Muhallebisi | AngeL | Tatlılar | 0 | 15 Ocak 2015 01:39 |
Su Muhallebisi Tarifi | Violent | Tatlılar | 0 | 18 Mayıs 2013 15:30 |
Su muhallebisi (karabük) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 07 Ocak 2011 16:15 |
Istanbul muhallebisi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Kasım 2010 18:43 |
Su muhallebisi (afyon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:17 |