05 Aralık 2014, 12:16 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çikolata Fondan Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Fondan, meyve veya çikolata ile yapılan bir tür hamurlu Fransız tatlısıdır. Küçük kaplarda hazırlanan, içi hoş kokulu şekerlemelerdir. İşte, yemek uzmanı Arda Türkmen’den aldığımız bir fondan tarifi. Cikolata FondanMalzemeler 100 gr. tereyağı 100 gr. bitter çikolata 100 gr. toz şeker 50 gr. un 3 yumurta Yapılışı Fırına girecek minik kaplarınızı erimiş tereyağ ile iyice fırçalayın. Kapların içine şeker dökün ve kabın her tarafına gezdirip yapışmayan fazla şekeri tekrar boşaltın. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritmeye başlayın. Benmari usulü ısıtma, ateşte tencere içinde kaynayan suyun üstüne koyduğunuz başka bir kap içinde alttaki suyun buharı ile pişirme tekniğidir. Kaynar su kesinlikle üstteki kaba değmemelidir. Yumurtaların üzerine toz şekeri yavaş yavaş ekleyerek şeker iyice karışana kadar çırpın. Benmaride eriyen çikolata karışımını ateşten alın ve üzerine elekten geçirerek un ekleyin ve hızlıca karıştırın. Yumurta karışımı çikolataya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bütün karışımı hazırladığınız fırın kaplarına koyup daha önceden 180 derecede ısınmış olan fırında 8-10 dk pişirin. Fırından çıkarttığınız Fondanların servis tabağına tersyüz ederek çıkartın. Kenarından kaşığı içine soktuğunuzda dışı hafif sert içi akışkan bir çikolata kıvamında ise Fondanınız tam kıvamında olmuş demektir. İsteğinize göre krema, dondurma, reçel ya da şamfıstık ile servis edin ve hızlıca sıcakken tüketin. | |
|
Etiketler |
cikolata, fondan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ABD GP'ye fondan 29.3 milyon dolarlık yardım | Zen | Diğer Spor Branşları | 0 | 13 Aralık 2012 21:10 |
Çok Çok Çikolata Ye! | Kralice | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 21 Mayıs 2008 15:50 |