05 Aralık 2014, 12:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tarçınlı ‘Churro’ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 su bardağı + 2 çorba kaşığı (280 ml) un 30 g. tereyağı, küçük küpler şeklinde kesilmiş 2 çorba kaşığı (30 ml) toz şeker 1 tatlı kaşığı (5 ml) tuz 1 ¼ su bardağı (300 ml) su 1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın 2 adet yumurta Kızartmak için ayçiçek yağı Üzeri için: 1,5 su bardağı (375 ml) toz şeker 2 çorba kaşığı (30 ml) toz tarçın Hazırlanışı: Unu eleyin. Uygun ebatta bir kasede un ve tarçını karıştırın. Su, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir sos tenceresine koyun. Karışım kaynama noktasına gelip tereyağı tamamen eriyene kadar ısıtın. Su karışımını ateşten alıp un karışımının tümünü bir defada ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak unu sulu karışıma tamamen yedirin. Tencereyi tekrar kısık ateşe üzerine alın. Hamur pürüzsüz ve yapışkan bir kıvam alana kadar 1-2 dakika daha, sürekli karıştırarak, ısıtın. Hamuru ateşten alın, derince bir kaseye aktarın ve soğutmak için 10 dakika kadar dinlendirin. Yumurtaları hamura birer birer ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra, mikser ile 1-2 dakika çırparak, hamura iyice yedirin. Krema torbasını, yıldız uç takarak hazırlayın . Hamuru krema torbasına alın. Churroları kaplamak için kullanacağınız toz şeker vet oz tarçını karıştırıp geniş bir tabağa alın. Derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice ısıtın. Krema torbasından yaklaşık 10 cm. uzunluğunda hamur parçaları sıkarak sıcak yağda sürekli çevirerek kızartın. “Churro”lar iyice kızarıp altın sarısı renk aldığında once kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın, sonra tarçınlı şekere bulayın. “Churro”ları çikolatalı sos eşliğinde kahve ile birlikte hemen servis edin. Servis etmek için, üzerine tüm yüzeyini kaplayacak şekilde ince bir tabaka toz şeker serpin. Pürmüz yardımı ile şekeri yakıp karamelize edin. | |
|
Etiketler |
tarçınlı, ‘churro’ |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tarçınlı Scone | Desmont | Tatlılar | 0 | 05 Aralık 2014 12:06 |
Ballı, Tarçınlı Tereyağı | Seyra | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 06 Eylül 2014 23:44 |
Tarçınlı Havuçlu Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 17:07 |
Tarçınlı Rulolar | Violent | Pastalar | 0 | 25 Haziran 2012 23:47 |
Tarçınlı Yağsız Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:24 |