05 Aralık 2014, 12:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tarçınlı Scone Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme: 3 su bardağı (750 ml) un 75 g tereyağı, küçük küpler şeklinde doğranmış ¼ su bardağı (60 ml) toz şeker 1 tatlı kaşığı (5 ml) tarçın 175 ml süt; oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı (5 ml) limon suyu Hazırlanışı: Fırınınızı 200°C’ye ısıtın. Süte 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyip bekletin. Unu eleyip derince bir karıştırma kabına koyun. Tereyağını ekleyin; karışım küçük kırıntılar haline gelene kadar elinizle ufalayarak tereyağını una yedirin. Şeker ve tarçını ilave edip karıştırın. Sütü karışıma ekleyip homojen bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru unlanmış bir yüzeye alıp 3 cm. kalınlığında açın. Hamuru, 5-6 cm. çapında yuvarlak kalıp (ya da bardak) ile kesin. Sconeları fırın tepsisine dizin. Bu aşamada, tercihe gore, “scone” ların üst yüzlerine süt ya da yumurta sarısı sürüp toz şeker serpebilirsiniz. “Scone” ları önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika fırınlayın. Fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakika kadar dinlendirip çay eşliğinde tereyağı, kaymak ve reçellerle servis edin. | |
|
Etiketler |
scone, tarçınlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yaban Mersinli Scone | Seyra | Kek Tarifleri | 0 | 09 Eylül 2014 20:18 |
Tarçınlı Portakal Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:25 |
Tarçınlı Havuçlu Kek | Violent | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 17:07 |
Tarçınlı Rulolar | Violent | Pastalar | 0 | 25 Haziran 2012 23:47 |
Tarçınlı Yağsız Revani | YapraK | Tatlılar | 0 | 28 Eylül 2009 02:24 |