![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Billuriye Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tel kadayıfın üzerine serpilen Antepfıstığının ince bir kat tel kadayıfla örtülmesi ile hazırlanan Billuriye tatlısı, Antep-Urfa mutfaklarının ünlü tatlılarındandır. İşte pratik bir tarifi… Gulluoglu Billuriye KadayifMalzemeler 350 gr. kadayıf ekmeği (Kıyılmamış uzun tel kadayıf) 250 gr. çekilmiş boz Antepfıstığı 250 gr. tereyağı Şerbet için 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Yapılışı Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlanır. Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde konur. Üzerine fıstık serpilir. Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf konur. Tepsi ocağın üzerine konur, çevire çevire pişirilir. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Kalan yağ gezdirilir. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alınır ve şerbet gezdirilir. Soğuyunca servise sunulur. Tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır. Afiyet olsun… | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
billuriye, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Lor Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 31 Ekim 2012 21:38 |
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 1 | 09 Ağustos 2012 13:52 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Billuriye (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:52 |
Şam İşi Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 12 Nisan 2009 18:15 |