02 Haziran 2014, 20:25 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Portakallı Kadayıf tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:- 250 gram tel kadayıf - 50 gram tereyağ - 1 su bardağı kuru kayısı (yaklaşık 100 gr) (¾’ü suda bekletilmiş, kalanı küçük doğranmış) (Toplamda 10 tane yetiyor: 8 tanesini ıslatıyor, 2 tanesini süslemede kulllanıyorsun.) - 1 çubuk tarçın - Yarım limon kabuğu - 2 çorba kaşığı limon suyu - 2 çorba kaşığı bal - 2 çorba kaşığı süzme yoğurt - Yarım tatlı kaşığı tarçınPortakallı harcı için malzemeler:- 2 tatlı kaşığı mısır nişastası - 1 su bardağı süt - 1 yumurta sarısı - 3 çorba kaşığı bal - 1 tatlı kaşığı vanilya özütü - Yarım portakal suyu - 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi - 2 çorba kaşığı toz jelatin (Ben sevmediğim için nişastayı 3 çorba kaşığı kadar kullandım, ancak bana yine de koyu geldi kıvamı. Daha da azaltılabilir.)Tel kadayıfları elinizle lif lif ayırıp, 16 eşit parçaya ayırın. Hafif yağlanmış tartolet ya da muffin kabına yerleştirip parmaklarınızla ortasına bastırarak çukurlaştırın. Bir kaşık yardımıyla eritilmiş tereyağı sürüp, 190 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. (Burada dikkat etmek gerekiyor, hemen kızarabiliyor.) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Suda bekletilmiş kuru kayısıları suyuyla birlikte bir tencereye boşaltıp, tarçın çubuğu, limon kabuğu, limon suyu ve balı ekleyerek bir taşım kaynatın. Kaynayınca kısık ateşte kayısılar yumuşayınca kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp kayısıları bir tabakta soğumaya bırakın. Pişme suyunu tel süzgeçten geçirip yeniden tencereye koyarak yaklaşık 5-6 yemek kaşığı kalana dek çektirin.Portakallı harcı hazırlamak için mısır nişastasını bir kasede 1 çorba kaşığı sütle eritin. Başka bir kasede yumurta sarısı ve balı çırpıp diğer kasedeki nişastaya ekleyerek çırpın. Kalan sütü bir tencerede kabarmaya yüz tutuncaya dek ısıtıp, kasedeki karışıma çırparak ekleyin. Karışımı bir tencereye alıp koyulaşıncaya dek pişirin. Pişirme sonrasında tel süzgeçten geçirerek başka bir kaseye alın. Vanilya, portakal suyu, portakal kabuğu rendesini de ekleyerek çırpın. Küçük bir kaseye 2 çorba kaşığı ılık su koyup jelatini serperek eritin. Erimiş jelatini diğer kasedeki portakallı harca sürekli çırparak ekleyin. (Bu işlemi yapmadım, onun yerine nişasta miktarını arttırmıştım.) Tabaktaki pişmiş kayısıları ince zar biçiminde doğrayıp, yoğurtla birlikte soğuyan harca ekleyin. Kayısı pişme suyundan ince bir fırça ya da kaşık yardımıyla kadayıflara sürün. Kadayıfları servis tabağına dizip ortlarına harçtan koyun. Her kadayıfın ortasına doğranmış kuru kayısı koyun. Tarçın serperek servis yapın. alintidir
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
kadayif, kadayif tatlisi, kadayıf, portakalli kadayif, portakallı, tarifi, tatli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sosisli Şiş Kadayıf Tarifi | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 31 Mayıs 2014 13:31 |
Hellimli Tel Kadayıf (Akdeniz Bölgesi) Tarifi | Violent | Yöresel Yemekler | 1 | 06 Nisan 2014 08:48 |
Fıstıklı Burma Kadayıf Tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 12 Haziran 2013 16:23 |
Portakallı Somon Tarifi | Zen | Deniz Ürünleri | 0 | 04 Şubat 2013 15:03 |
Portakallı Kuruyemişli Kek Tarifi | Sevda | Kek Tarifleri | 0 | 22 Temmuz 2012 04:41 |