14 Mayıs 2014, 13:01 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ev Usulü Cevizli Tahin Helvası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 kg. küncü( kabuklu susam) 500 gr. ceviz içi Cevizli Doğal helva nasıl Yapılır? Küncüyü yıkayarak toprağından arındırın. İnce bir elekten yeniden geçirin. Taşı vs. varsa kontrol ederek ayıklayın. Küncüyü kuruduktan sonra, tavada veya bizim yaptığımız gibi bir sac da kavurun. Kavururken, elinize bir kaç tane alıp ezin. Kabukları kolay ayrılıyorsa, kavrulma işlemi tamamlanmış demektir. Ceviz içi ve kavrulmuş küncüyü tercihen kıyma makinasından, yoksa robottan, yağı çıkana kadar çekin. Biz dört kez makinadan çektik. Eğer pekmezle yemeyi sevmiyorsanız, malzemeleri makinadan çekerken içine toz şeker ekleyin. Tadını kontrol ederek şeker miktarını ayarlayın. Helvayı ağzı kapaklı saklama kaplarına sıkıca bastırarak yerleştirin. Yiyeceğiniz zaman tabağa 2 kaşık helvadan koyup, üzerine bal veya pekmez gezdirin. Doğal helvamız aylar boyunca bozulmadan kalabilir. Afiyet şifa olsun NOT: Şeker veya pekmez karıştırılmamış haliyle bu helva, içli köftelere ve kömbe tarzı böreklere de konuluyor. Ve tadı gerçekten çok nefis oluyor. (alıntı) | |
|
Etiketler |
cevizli, ev, helvası, tahin, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tahin Soslu Dolma Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:11 |
Güveçte tahin helvası | Hesna | Tatlılar | 0 | 02 Mart 2013 22:41 |
Bursa Helvası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:07 |
Un Helvası | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:04 |
Cevizli Un Helvası | efLatun | Tatlılar | 21 | 08 Mayıs 2012 21:17 |