IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Mart 2014, 09:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ahududulu Creme Brulee





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 adet vanilya çubuğu
500 ml. soğuk krema
5 adet iri yumurtanın sarısı
100 gr. toz şeker
150 gr. taze ahududu
3 yemek kaşığı ahududu likörü
50 gr. esmer şeker

Yapılışı:

•Fırınınızı 150 derecede ısıtın.
• 6 adet 125 mi. hacimli fırın kabını yağlayın.
• Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye bölün ve bir bıçak yardımı ile tohumlarını kazıyın. Vanilya tohumlarını krema ile birlikte bir tencereye koyun. Orta ateşte bir taşım kaynatın.
• Ocaktan alın. Vanilya kokusunu kremanın çekmesi için 1 saat kenarda bekletin.
• Yumurtaların sarısını ve toz şekeri orta boy bir kabın içinde yüksek hızda mikser ile krema kıvamına gelip rengi açılana dek çırpın.
• Kremayı azar azar içine ekleyin ve bir tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.
• Karışımı ince delikli bir süzgeçten geçirin ve bir sürahiye alın.
• Ahududuları küçük bir kabın içinde likör ile karıştırın.
• Ahududulu karışımı bir kaşık ile çanakların içine bölüştürün. Kremalı karışımı üzerlerine dökün.
• Fırın kaplarını yüksek kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Tepsinin içine fırın kaplarının yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun.
• Fırına vererek ortaları yumuşak, üzerleri katılaşana dek yaklaşık 35-45 dakika pişirin. Fırın kaplarını tepsiden çıkarın. Oda sıcaklığına gelene kadar soğumaları için yaklaşık 1 saat bekletin. Üstünü örtüp buzdolabına alın ve en az 4 saat soğutun.
• Servisten önce pürmüzü bir kenara hazır edin veya fırınınızın üst ızgarasını iyice kızdırın.
• Esmer şekeri tatlıların üzerine bir tabaka oluşturacak şekilde serpiştirin. Kenarlarını temizleyin.
• Fırın kaplarını buzlu suya oturtun. Üzerlerindeki şekeri pürmüz veya fırının ızgarası ile hafifçe yakın.
• Hemen servis yapın.

(Alıntıdır)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
ahududulu, brulee, creme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahududulu Kurabiye oneofgirl Hamur İşleri 0 22 Ağustos 2013 16:39
Creme Ole'li Pasta Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:23
Ahududulu Parfe Ay Pastalar 1 31 Temmuz 2012 16:53
Creme Brulee Violent Tatlılar 0 02 Temmuz 2012 15:48
Ahududulu Pasta YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:35