IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BuYuCu

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 03 Temmuz 2012, 11:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erikli Ve Kaymaklı Dondurma




Malzemeler

4-6 kişilik

4 su bardağı (500 g) mürdümeriği
4 yemek kaşığı (60 ml) su
6 yemek kaşığı (75 g) tozşeker
2/3 su bardağı (150 g) çırpılmış krema
Birkaç damla yeşil renkte pasta boyası (tercihe bağlı)
Yarım su bardağı (120 g) kaymak

Süslemek için;
nane yaprakları
Servis için, birkaç tane beze


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Erikli Ve Kaymaklı Dondurma Tarifi

1-Erikleri, suyu ve şekeri bir tencereye koyun. Kapağını kapatıp, yumuşak bir kıvama gelene kadar yaklaşık 10 dakika orta ateşte pişirin.
2-Mutfak robotunda ya da blender’de çekip püre haline getirin. Sonra bu püreyi süzgece döküp, altına kase koyup süzün. Soğuması için buzdolabına koyun.
3-Soğuyan püreyi, plastik bir kaba koyun. Kremayı, hafifçe yoğunlaşana kadar çırpın; ancak kaşıktan damlayacak kıvamda olmalıdır. Pürenin içine yeşil pasta boyasını (terci-hinize bağlı) koyun. 2 saat buzdolabında bekletin. Çatal ya da blender’la karıştırıp tekrar buzluğa koyun ve 2 saat dondurun.
4-Eğer elinizle yapacaksanız, dondurmayı tekrar ezip kaymağı ilave edin ve 2-3 saat buzlukta donmaya bırakın. Eğer dondurma yapma makinesi kullanacaksanız, soğutulmuş püreyi çırpılmış kremayla karıştırın. Sonra yeşil pasta boyasından birkaç damla damlatın. Katılaşana ve yarı donmuş kıvama gelene kadar makineden geçirin. Kaymağı da ekleyip, kaimlaşana kadar makinede çevirmeye devam edin.
5-Dondurmayı, bir kepçeyle kaselere ya da küçük tabaklara koyup, nane yaprakları ve birkaç adet bezeyle birlikte servis yapın

__________________
Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dondurma, erikli, kaymaklı, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Diyette dondurma yenir mi? İşte diyet dondurma tarifi Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 11 Haziran 2022 14:49
Yumurta dondurma işlemi annelik şansı tanıyor (Yumurta dondurma kimler için uygun?) Allecra Sağlık Haberleri 0 23 Mayıs 2019 15:31
Erikli Kurabiye Seyra Hamur İşleri 0 10 Ekim 2014 21:50
Erikli Toplar Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:35
Kaymaklı Dondurma KarakıZ Tatlılar 0 21 Ekim 2011 19:10