07 Mayıs 2012, 19:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yasemin Marmelatı YASEMİN MARMELATI Yeterince yasemin çiçeği yapraklarını koparıp, şurup yapmak üzere ayırınız. Sonra ufak bir tencerenin içine su koyup, tencereyi ağır ateşe oturtunuz. Bu tencerenin ağzına ağız büyüklüğünce bir tabak koyunuz. Bu tabağın içine uygun bir kevgir yerleştiriniz. Kevgirin içine önceden hazırlamış olduğunuz menekşenin yapraklarını doldurup, kevgirin ağzına ise bir uygun kapak kapayınız. Su kaynadıkça tabağın ısısı yeseminlerde bir buhar oluşturacaktır. Ter, kapaktan tabağın içine damlaya damlaya istenen şey elde edilecektir. Kaynar sudan üçte iki oranıyla yeterince kestirilmiş şeker ve salyalaşmış şekere üçte bir oranında kalan su ile yasemin yapraklarını ezip sıkınız. Birkaç kez süzünüz. Şeker katarak tekrar salyalaşıncaya dek kaynatınız. Yasemin şurubu haline geldiği zaman çevire çavire salyalaşıp kıvamına gelince tabaktaki terlemeden oluşan yasemin özünü de şuruba karıştırıp ateşte biraz kaynatmak gerekir. İndirileceği zaman limon suyu katılmalıdır. | |
|
Etiketler |
marmelatı, yasemin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kızılcık Marmelatı | Funda | Reçel Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 22:35 |
Elma Marmelatı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:46 |
Mango Marmelatı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 07 Mayıs 2012 19:22 |
Yasemin - Yasemin Nedir - Yasemin Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:05 |