IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 05 Nisan 2012, 19:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Osmanlı Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Milföy hamuru
6 adet
Toz şeker (2, 5 çay kaşığı)

Şerbeti için:

Toz şeker (1,5 bardak),
Su (3/4 bardak, soğuk),
Limon suyu (1 çay kaşığı)

Hazırlanışı:

Tezgâha yan yana dizdiğiniz 6 adet milföy hamurunun 5′inin üzerine yarım çay kaşığı toz şeker serpin. Ve en üste şeker serpmediğiniz hamur olacak şekilde hamurları üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla hamurları açarak yaklaşık olarak 15′e 25 santimetre ebatlarında büyütün.

Hamurun bir kısa tarafından avucunuzla yuvarlayarak yarısına kadar sarın. Aynı şekilde diğer yarısını da yuvarlayarak sarın. Birkaç kez üzerinden merdane ile geçerek hamurun yüzeyini düzgünleşti-rin. Ters çevirerek her iki ucundaki fazlalıkları kesin. Bıçağı fazla bastırmadan hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında keserek

Kestiğiniz parçaları önceden pişirme kâğıdı serdiğiniz ince fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek biçimde dizin. Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.

Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız derin bir tavaya 3/4 bardak soğuk su ve 1, 5 bardak toz şeker koyup, 1 çay kaşığı limon suyu sıkın. Ve şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp, soğumasını bekleyin. 5Üzeri iyice kızaran tatlıyı fırından çıkarın. Sıcak tatlıları soğuttuğunuz şerbetin içine koyun. Tatlıları iyice karıştırarak şerbeti emmelerini sağlayın. Şerbeti iyice emen ve soğuyan Osmanlı pare tatlısını servise hazır hale getirin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 13 Nisan 2012, 20:05   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Osmanlı Tatlısı




Ağır bir tatlı gibi, adına yakışır Osmanlı.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
osmanlı, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!) İpek- Dünya Mutfakları 3 30 Nisan 2022 00:31
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı Fragile Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:40
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? yaSmin Kek Tarifleri 0 20 Nisan 2019 12:17
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri Sanem Tatlılar 0 11 Kasım 2018 21:06