Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şaraplı Tarçınlı Armut
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
4 adet sert armut,
yarım lt kırmızı şarap,
6 çorba kaşığı şeker,
1 çubuk tarçın (veya 1 tatlı kaşığı toz),
1 yıldız anason,
1 mandalinanın kabuğu
Yapılışı
Armutları soyun, boyuna ikiye kesin ve çekirdek yataklarını oyarak çıkarın. Mandalina kabuğunu ince kibrit gibi doğrayın. Bütün malzemeyi ufak bir tencereye koyun ve yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Eğer bu süre zarfında sosu koyulaşmazsa, armutları bir kenara alın ve ateşi açarak sosunun iyice şurup kıvamına gelmesini sağlayın. Ateşten alarak soğumaya bırakın. Armutlar soğuyunca ince dilimleyerek yelpaze gibi açın. Üzerine de koyulaşan sosu dökün. Servis yaparken dondurma, hatta tarçını bol olduğu için kazandibi lezzetli dondurma ile servis yapabilirsiniz. Dondurma yerine soğuk süt kremasını biraz tarçın ile çırparak yanına verebilirsiniz.