14 Ocak 2012, 17:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tırtıl Baklavası Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tırtıl Baklavası Tarifi Hazırlanışı: Su ve tozşekeri tencereye aktarıp yüksek ısılı ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumasını bekleyin. Yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ, karbonat ve tuzu yoğurma kabına aktarıp elinizle karıştırın. Unu da azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru eşit büyüklükte 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle örtüp oda sıcaklığında 20 dakika bekletin. Ceviz ve tozşekeri derin bir kaba koyup bir kenarda bekletin. Bezelerden birini üzerine nişasta serperek oklava yardımıyla incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin. Yufkayı ortadan ikiye kesin. Oklavayı kesilmiş tarafına yerleştirip sıkıca sararak rulo yapın. Yufkayı oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çıkarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tatlıyı 4 parmak uzunluğunda keserek dilimleyin. Tereyağını bir tavada kızdırın. Yağı, henüz sıcak haldeyken, kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. Tatlıyı 180 dereye ayarladığınız fırının alt rafında kızarıncaya kadar, 30-40 dakika pişirin. Üzerine soğuk şurubu gezdirip 30 dakika beklettikten sonra servise sunun. Alıntı | |
|
Etiketler |
baklavası, tarifi, tırtıl |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri baklavası | Ulker | Dünya Mutfakları | 1 | 06 Şubat 2020 00:02 |
Çorum Baklavası Tarifi (Resimli), Çorum Yöresel Yemekleri | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 15 Şubat 2014 18:30 |
Laz Baklavası Tarifi (Resimli) | Violent | Tatlılar | 1 | 03 Ocak 2014 16:06 |
Kayseri gül baklavası tarifi | Zen | Tatlılar | 0 | 19 Şubat 2013 20:48 |
Ev Baklavası | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:01 |