20 Ekim 2010, 06:53 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Ayva Tatlısı Ayva Tatlısı Malzemeler, 4 adet ayva 8 yemek kaşığı toz şeker Yarım bardak su Kaymak Hazırlanışı, Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Çıkardığınız çekirdekleri tatlıda kullanmak üzere bir kenara ayırın. Geniş bir tencereye yarım bardak suyu alın. Ayvaları, kesik kısımları üste gelecek şekilde tencereye dizin. Ayırdığınız ayva çekirdeklerini ayvaların üzerine serpin. Her bir ayvanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker dökün. Tencereye ocağın üzerine yerleştirip su kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Ocağın altını iyice kısıp ayvalar rengini alana kadar yaklaşık 1,5 saat pişirin. Ayva tatlılarını soğutup servis tabağına alın ve kaymakla servis yapın. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
16 Ekim 2011, 16:09 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Ayva Tatlısı bayılırım kendisine Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yalnız gıda boyası kullanılmadan yapılacak... Üzerinde de manda kaymağı olacak.. |
|
16 Ekim 2011, 16:42 | #4 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Ayva Tatlısı bende severim ve yaparimda resımdekınden bıraz daha farklı ve melzeme listesinde şeker pancarı veya gıda boyası gözükmuyor listeye uygun olursa hoş bı goruntu olmuyo yemegın tadı kadar görselliğide önemlidir bence |
|
16 Ekim 2011, 17:00 | #7 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Ayva Tatlısı
Manda sütünden yapılmış demek o yahu..kaymağın hasıdır kendisi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
02 Şubat 2013, 18:08 | #8 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Ayva Tatlısı MALZEMELER 4 adet ayva, 2 su bardagi su, 1,5 su bardagi seker, 3-4 adet karanfil, ayvanin cekirdekleri, 1 poset krem santi ( 1 kutunun icinde iki ayri poset cikiyor biz bir tanesini kullaniyoruz), 1 su bardagi sut, suslemek icin yesil fistik. YAPILISI: Ayvalari yikayip soyun. 2′ye bolun Iclerinden cikan cekirdekleri atmayin tatliyi renklendirmek icin kullanacagiz. Bir tencereye ayvalari yerlestirin. Oydugumuz ic kisimlari yukariya bakicak sekilde. Sekerini ayvalarin uzerine serpin ve suyunu ekleyin. Karanfilini ve ayvalarin cekirdeklerinide ilave edip kisik ateste yaklasik 1,5 saat kadar pisirin. Pisirdikce fark ediceksinizki ayvalarin cekirdekleri sayesinde rengi kirmiziya donuyor. Iyice yumusayan ayvalari ve suyunu bir borcama alip sogutun. Uzerini suslemek icin krem santiyi sutle cirpip santi torbasi yardimiyla ayvalarin bosluklarina doldurun. Yesil fistik yada ceviz serpip soguk servis yapin |
|
Etiketler |
ayva, tarifi, tatlısı, yapılışı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
irc.ayva.org / www.ayva.org aktif edilmistir... | Sephiroth | Sunuculardan Son Haberler | 57 | 30 Eylül 2022 19:53 |
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı | Fragile | Yemek Tarifleri | 1 | 07 Ocak 2022 10:40 |
Nefis ayva tatlısı tarifim | Beatrice | İF'den Özgün Tarifler | 7 | 21 Aralık 2019 22:34 |
Arda'nın Ayva Tatlısı | AngeL | Tatlılar | 0 | 15 Ocak 2015 01:28 |
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 24 Şubat 2012 17:33 |