16 Temmuz 2023, 21:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır? Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Erzurum Kadayıf Dolması, Tel kadayıf, elenmiş buğday ununa, su katılması ile hazırlanan hamurun, tekniğine uygun şekilde dökülüp pişirilmesi ya da yufka haline getirip, kesilmesi ve gerektiği zaman kızartılması şeklinde elde edilen yarı mamüldür. Ayrıca tel kadayıf, un ve su ile hazırlanıp özel kalıplardan ince şeritler halinde dökülerek, sıcak saçta kurutulmuş hamur ve bu hamur ile yapılan tatlı şeklinde de tarif edilir. Tel kadayıf Selçuklu ve Anadolu Beylikleri zamanında aşhane ve imaretlerde verilen yemek listesinde bulunduğu, Sultanların en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer aldığı bilinir. Bu sebeple kadayıfın tarihçesi çok eskilere dayandığı anlaşılır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım. Kadayıfları tutam tutam koparalım, uzun şeritler halinde serelim. İçine iri dövülmüş cevizi ,2 tatlı kaşığı kadar koyalım saralım, yanlarını içe doğru katlayarak(yaprak sarar gibi). Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Derin bir tavamıza (tencerede olur, geniş ve derin olsun) sıvı yağ koyarak ısıtalım. Hazırladığımız vanilyalı sosa batıralım, elimizle hafif sıkarak kızgın yağa atalım, her bir yanını kızartalım. Soğuyan şerbetin içine teker teker atalım, 2 dakika şerbetli suyun içinde beklesin, şerbetten çıkaralım. Servis tabağımıza alalım, üzerini ceviz veya fıstıkla süsleyebilirsiniz.Sunuma Hazır. Afiyet olsun! Alıntılar
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
17 Temmuz 2023, 07:45 | #2 |
Çevrimiçi # Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır? Kızım bunu varya kışın dondururcu soğukta yiyorsun 6-7 saat kalorifer yakmana gerek kalmaz yani... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
17 Temmuz 2023, 14:20 | #4 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır?
Her tatlıcı da bulunursa sorun yok bizler de sağuk havalar da (kışın günleri) yeriz ''zam''yerine, ısmış oluruz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ustad
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | ||||
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 08 Mart 2021 19:03 |
Deviled eggs (Acılı yumurta dolması) tarifi Nasıl yapılır | Sarya | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 16 Ocak 2021 08:14 |
Sütlü Kadayıf Tatlısı Tarifi, Tatlı Tarifleri | Akcafesi | Tatlılar | 0 | 23 Ağustos 2020 15:25 |
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır | Liaaa | Tatlılar | 0 | 23 Nisan 2012 03:47 |