IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2013, 03:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dünyayı Titreten , Cihan Pehlivanlarımız




Dünyayı Titreten , Cihan Pehlivanlarımız


Kel Aliço Pehlivan

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(1844-1919)
Saçsız olduğu için kel, merhametsiz ve sert güreştiği için de gaddar lakaplarını almıştır.

Kırkpınar'da 27 yıl üst üste başpehlivan olmuş, Koca Yusuf’la berabere kaldıktan sonra başpehlivanlığı ona bırakmıştır. Kırkpınar'da 18 yıl başpehlivanlığı olan Adalı Halil'in de ustasıdır. Sultan Abdülaziz'in saray pehlivanlığını yapmış, Abdülaziz'e de pehlivanlık öğretmiştir.

Koca Yusuf Pehlivan

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Şumnu-Deliorman 1857-1898) Küçük yaşta güreşe başladı. Kel Aliço ve Adalı Halil'le güreşti. 1885'te Kırkpınar' da Kel Aliço'dan başpehlivanlığı aldı.

Avrupa'nın en ünlü güreşçilerini yendi. Amerika'ya gitti. Orada Amerika şampiyonu Robert'i de yenerek Cihan Şampiyonu oldu.

21 Mayıs 1898 günü Türkiye'ye gelmek için Newyork'tan bindiği gemi, 4 Haziran 1898 sabahı bir İrlanda şilebi ile çarpışarak battı. Bu emsalsiz güreşçi de ölenler arasındaydı.


Adalı HALİL (Edirne 1871-1926)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türk gücünü dünyaya tanıtan ünlü pehlivanlarımız arasında Adalı Halil'in ayrı bir yeri vardır.

Edirne'nin (Yunanistan'da kalan) Kilise Köyü'nde doğdu. Güreşe Kel Aliço tarafından yetiştirilmiştir. Tam 18 yıl Kırkpınar başpehlivanlığını koruyan Adalı Halil 1926 yılında ölmüştür.

Önce Kasımpaşa Camii yanında bulunan mezarı sonradan Edirne-Çömlekköy'lü pehlivan Kara Emin'in mezarı yanına nakledilmiştir.
"Pehlivanlar Tekkesi" olarak bilinen bu yer, her yıl Kırkpınar Güreşleri başlarken pehlivanlar tarafından topluca ziyaret edilir.
Bu gelenekselleşmiş törene şehrin ileri gelenleri ve misafir güreş severler de katılır.

Hergeleci İBRAHİ

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(İslopol Köyü, Razgrad 1848-İzmit 1915)
Yörük Ali, Adalı Halil, Koca Yusuf-Kurtdereli Mehmet gibi dev yapılı pehlivanlar arasında küçük kalan yapısına rağmen sırtı hiç yere gelmemiş usta bir pehlivandı.

Devrinin en ünlülerindendi. Köyünde hergelecilik (at çobanlığı) yaptığı için "Hergeleci" lakabıyla anılmıştır.

Adalı Halil'i yendikten sonra ünü daha çok artmıştır.

Yenemediği tek pehlivan olan Koca Yusuf ile Paris'te yaptığı güreş olaylı geçmiş ve yarıda kalmıştır. 1914 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olmuştur.

bu 4 pehlivanımız başta olmak üzere daha niceleri dünyaya güreşte korku salmıştır ,mekanları cennet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
cihan, dünyayı, pehlivanlarımız, titreten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vekilleri Tir Tir Titreten Paşa Selam Bulut Haber Arşivi 0 13 Nisan 2012 14:56
Dünyayı Tir Tir Titreten Salgın ! dreamy Sağlık Köşesi 0 18 Haziran 2009 17:52