![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Hazırlıklar başlasın: Kışlık acı sos nasıl yapılır? Sonbaharı güzel bir şekilde karşıladık, şimdi de sıra kış hazırlıklarında. Kış ayını daha dirençli, daha ağzımızın tadıyla geçirmek için hazırlıklara başlamak istiyoruz. İşte kahvaltının vazgeçilmezi acı sos tarifi! Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kış aylarında dirençli olamk için sağlığımı adına doğru şeyleri yememiz gerekiyor. Bunun için de yaz sebzelerinden faydalanmak en doğrusu olsa gerek. Örneğin domates; A ve C vitaminii folik asit açısından son derece yararlı olan besini kışın sağlıklı bir şekilde tüketmenin yolu hazırladığımız kışlıklardan geçiyor. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sadece vitamin ve folikadit yönünden değil, içeriği gerçekten oldukça dolu domatesin: Alfa lipoik asit, likopen, kolin, beta-karoten ve lutein de dahil olmak üzere birçok besin taşır. Antioksidanlarla dolu domatesten acı sos tarifi hazırlayarak kışa daha sağlıklı bir giriş yapacağız... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 kilo domates 1 kilo kapya biber 15-20 diş sarımsak 100 gr acı biber 1,5-2 yemek kaşığı kaya tuzu 1 su bardağı zeytinyağı 1yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karabiber 1 demet maydanoz Yapılışı: Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Domatesleri ve ayıklanmış kırmızı biberleri tuz ekleyerek robotta çekin. Geniş bir tencere içerisinde ocağa alın. Kapağı açık bir şekilde fazla suyunu çekene kadar kaynatın. Doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın. Son olarak ince ince kıydığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. Sıcakken kavanozlara boşaltıp yeni kapak ile kapatın ve ters çevirin. 7-8 saat bekledikten sonra düzeltip serin bir yere kaldırabilirsiniz. Hazırladığınız sosun bozulmaması için rutubetten uzak, kuru bir yerde saklamalısınız. Açtıktan sonra muhakkak buzdolabında muhafaza edin. Sosları sıcakken kavanozlara doldurun ve hemen ters çevirin. alıntı | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
acı sos, kışlık hazırlıkları, sos |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kedi nasıl sevilmelidir? - Kediye nasıl masaj yapılır? | SimHa | Evcil Kediler | 0 | 26 Ağustos 2015 17:14 |
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? | SunShine | Ah Erkekler | 1 | 23 Aralık 2013 08:25 |
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 16 Haziran 2012 18:18 |
Kışlık çizmelerle nasıl şık oluruz? | AnqeL | Ah Kadınlar | 1 | 06 Şubat 2012 23:21 |
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır | Golf | 0 | 04 Eylül 2007 18:51 |