05 Nisan 2016, 23:37 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Enginar Sosu Tarifi Malzemeler 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı 1 su bardağı su Ayrıca: 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı hardal 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet limonun suyu 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif • Enginarları ister evinizde ayıklayın, isterseniz dışarıdan satın alın, mutlaka yapraklarını da muhafaza edin. • Çünkü yapacağımız sosa yaprakların dibindeki sadece etli bölümleri de batırıp yiyebiliriz. • Şimdi sosu yapmak üzere ufak bir tavaya yağı bırakalım, erir erimez unu ekleyip, un sararıncaya kadar sürekli karıştırarak kavuralım. • Sonra suyu ekleyip yine karıştıralım. • Unlu su pişip kaynamaya başlar başlamaz altını söndürüp, soğuması için bir kenara bırakalım. • Öte yandan derin ve geniş bir kase içinde; yumurta, hardal, zeytinyağı, limon suyu, toz şeker ile beraber tuz ve karabiberi iyice çırpalım. • Hatta mümkünse bir mutfak robotu veya blender da karıştıralım. • Sonra bu karışımı daha önceden pişirip, soğumaya bıraktığımız yukarıdaki unlu suyla karıştırıp, iyice çırpalım. • Böylece sosumuz hazır olmuştur. • Bu sosu bir kavanoza doldurup, bir hafta kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. • Haşladığınız enginarların üzerine bu lezzetli sosu gezdirerek servise sunun. • Ya da yeşil salatanın üzerine enginarları doğrayarak yerleştirin. • En üste de bu sosu gezdirebilirsiniz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
enginar, hardal, yumurta |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Favalı Enginar Tarifi | Zen | Sebze Yemekleri | 0 | 29 Mayıs 2013 11:14 |
Haşlanmış enginar tarifi | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 28 Kasım 2012 14:29 |
Enginar carpaccio tarifi | Sue | Dolma ve Sarmalar | 0 | 22 Temmuz 2012 14:27 |
Artichokes - Enginar Tarifi | Liaaa | Sebze Yemekleri | 0 | 03 Mayıs 2012 16:23 |
Orijinal Enginar Sosu | YapraK | Soslar | 0 | 27 Aralık 2009 07:03 |