19 Ocak 2020, 21:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru reyhanlı acur dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kuru reyhanlı acur dolması tarifi için malzemeler 15 adet acur (Ya da kurutulmuş acur) 1 orta boy soğan 3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, kırmızıbiber 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 200 g kıyma 1 çay bardağı bulgur 1 çay bardağı firik 2 yemek kaşığı zeytinyağı 8 adet kuzu pirzola Kuru reyhanlı acur dolması Nasıl Yapılır Acurları yıkayıp içlerini oyun. Eğer kuru acur ile yapacaksanız ipinden çıkartıp yüksek ateşte kaynar suyun içinde 3 dakika haşlayın. Daha sonra ateşi kısın ve yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzüp soğuk suyun içinde bekletin. İç malzemesini hazırlayana dek bu suyun içinde kalsın, daha sonra süzebilirsiniz. Kıymayı bir kaba alın. Soğanı, sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun. İç malzemeyi acurların içine doldurun. Kuzu pirzolaları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine doldurduğunuz dolmaları dik olarak yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Düz bir tabakla dolmaların üzerini kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi orta-kısık ateşe getirip 20-25 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın. Alıntı | |
|
20 Ocak 2020, 09:12 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kuru reyhanlı acur dolması Bunu da ilk gördüm ve duydum. Tadı hakkında bir fikrim yok deneyen varsa yazsin
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
|
Etiketler |
kuru reyhanlı acur dolması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuru reyhanlı acur dolması | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 08 Mayıs 2019 10:56 |
Reyhanlı Kabak Dolması | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:50 |
Taze Reyhanlı Kabak Dolması | efLatun | Dolma ve Sarmalar | 0 | 20 Aralık 2011 21:49 |
Firikli acur dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:28 |
Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:17 |