IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Ocak 2020, 21:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kuru reyhanlı acur dolması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kuru reyhanlı acur dolması tarifi için malzemeler

15 adet acur (Ya da kurutulmuş acur)
1 orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
200 g kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı firik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
8 adet kuzu pirzola

Kuru reyhanlı acur dolması Nasıl Yapılır

Acurları yıkayıp içlerini oyun. Eğer kuru acur ile yapacaksanız ipinden çıkartıp yüksek ateşte kaynar suyun içinde 3 dakika haşlayın. Daha sonra ateşi kısın ve yumuşayana kadar haşlayın. Ardından süzüp soğuk suyun içinde bekletin. İç malzemesini hazırlayana dek bu suyun içinde kalsın, daha sonra süzebilirsiniz.

Kıymayı bir kaba alın. Soğanı, sarımsakları, salçaları, tuzu ve baharatı ekleyip iyice yoğurun. En son zeytinyağını ekleyip tekrar yoğurun. İç malzemeyi acurların içine doldurun.
Kuzu pirzolaları tencerenin dibine yerleştirin. Üzerlerine doldurduğunuz dolmaları dik olarak yerleştirin. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Düz bir tabakla dolmaların üzerini kapatın. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin, daha sonra ateşi orta-kısık ateşe getirip 20-25 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 20 Ocak 2020, 09:12   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kuru reyhanlı acur dolması




Bunu da ilk gördüm ve duydum.
Tadı hakkında bir fikrim yok deneyen varsa yazsin

__________________
Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır"


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
kuru reyhanlı acur dolması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kuru reyhanlı acur dolması Funda Dolma ve Sarmalar 0 08 Mayıs 2019 10:56
Reyhanlı Kabak Dolması Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:50
Taze Reyhanlı Kabak Dolması efLatun Dolma ve Sarmalar 0 20 Aralık 2011 21:49
Firikli acur dolması (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:28
Acur - Acur Nedir - Acur Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:17