![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Lahanadan Makarna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İçindekiler 200 gr kıyma 200 gr domates püresi 250 ml domates suyu 4 buz küpü et suyu 1/3 orta boy lahana 1 orta boy soğan 1/2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 4 çorba kaşığı sıcak su 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tereyağı 3 diş sarımsak 1 tutam şeker 4 dal limoni kekiği Muskat Servis için; Taze kişniş veya maydanoz Dil peyniri veya parmesan peyniri 2 kişilik nefis bir makarna ziyafetini hiç suçluluk, ağırlık hissetmeden yaşayabileceğiniz bir tarif bu. 200 gr kıymayı geniş bir tavaya yüksek ateşte koyun ve rengi değişinceye kadar 2 dakika kavurun. Suyunu bıraktığında tavşan dişi doğradığınız 100 gr yani 1 orta boy soğanı ekleyin ve altını kısarak iyice kavurmaya devam edin. Ağız tadınıza göre tuz ve 1 çay kaşığı karabiber koyun. 1 muskatın 1/10’unu rendeleyin. Kıymanız döner kebap gibi kavruk ve soğanlar yok olduğunda hazırdır. Bu esnada 4 çorba kaşığı sıcak suyu ekleyin ve tavaya yapışmış güzellikleri iyice sıyırıp, karıştırın ve ardından kıymayı kenara alın. Orta boy bir lahananın 1/3’ünü yaprağın sarılı olduğu yönde olacak şekilde kesin. Kestiğiniz parçayı 6-8mm kalınlığında, taglietelliye benzeyecek şekilde, uzun uzun kesin. Lahananın üst taraflarını alın, içinin kısalan ve sertleşen tarafını almayın. Onları da salatada değerlendirebilirsiniz. Wok tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını, doğradığınız 450 gr lahanayı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. Yüksek ateşte, lahanalar hafifçe kendilerini bırakacak şekilde, 3-4 dakika çevirin. Tamamen ölmeyecekler sadece kalın kıtırtısı hafif gidecek. Yüksek ateşte piştiğinden uçları biraz kahverengileşecektir, bu tam da istediğimiz şey. Lahanaları da bir tabağa çıkarın. Aynı wok tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağ, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyun. İncecik kıydığınız 3 diş sarımsak, 200 gr domates püresi, 250 ml domates suyunu ekleyin. 4 buz küpü et suyunu, 1 tutam toz şeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 4 dal limoni kekiği de koyup, kısık ateşte iyice kaynayana kadar pişirin. Bu kallavi et suyu tarifi için refikaninmutfagi.com web siteme bakabilirsiniz. Sos kaynayınca sostan 2 kepçe alıp kıymaya koyun ve karıştırın. Sosun kalanına lahanaları koyup 1 dakika daha pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiberini kontrol edip, damak tadınıza göre ekleyebilirsiniz. 7-8 dal, isterseniz taze kişniş isterseniz maydanoz yapraklarını ayırarak koyun. Servis ederken 2 tabağa önce lahanaları paylaştırın, üzerine de kıymayı koyun. Son olarak üzerine dil peyniri veya tulum peyniri, parmesan rendeleyin. Hatta isterseniz fırına verip, biraz eritebilirsiniz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
lahanadan makarna |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
makarna | Beatrice | IF Sözlük | 8 | 07 Mart 2025 18:20 |
Fesleğenli Makarna | Amelia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 10 Şubat 2014 21:02 |
Bolonezli Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 13:49 |
Semizotlu Makarna | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Eylül 2009 19:18 |
Sebzeli Makarna ve Somonlu Kelebek Makarna | Kralice | Makarnalar Pilavlar | 1 | 12 Mart 2009 15:31 |