10 Haziran 2019, 15:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kereviz tempura Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kereviz tempura tarifi için malzemeler 2 adet kereviz (Yuvarlak dilimlenmiş) 5 adet havuç (İkiye ayrılmış) Kaplama sosu için 2 adet yumurta sarısı 300 ml çok soğuk su veya soda 200 g un (Yaklaşık 1 su bardağı) Kızartmak için Ayçiçek yağı ve susam yağı Dip sos için 1 çay kaşığı bayır turbu püresi 3 yemek kaşığı yoğurt Acı sos ve toz kırmızı biber Kereviz tempura Nasıl Yapılır * Sebze malzemelerini iyice yıkayıp kurulayın ve dilimleyin. * Karışım için; yumurta ve suyu tahta kaşık ile iyice çırpın ve bir yandan da unu ekleyin. Un topaklanabilir, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. * Sıvı yağ ve susam yağını derin bir tavada iyice kızdırın. Sebzeleri önce una, sonra kaplama sosuna bulayın. Isıttığınız yağın içine atarak altın rengi oluncaya kadar kızartın (Rengi çok pembeleşmeyecek). * Sos için gerekli olan tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kereviz tempuraları sosu ile birlikte sıcak servis edin.
__________________ ~ P .İ .R ~ | |
|
Etiketler |
kereviz, tarifi, tempura |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tempura - Safranlı Mayonez Tarifi | Cappy | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2015 14:06 |
Japon Mutfağı - Tempura Tarifi | Sevda | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2011 13:37 |
Kereviz - Kereviz Nedir - Kereviz Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:20 |