IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 2 Post By İpek-

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 19 Haziran 2022, 23:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Babagannuş Salatası Nasıl Yapılır? Babagannuş Salatası Tarifi !




Babagannuş Salatası Nasıl Yapılır? Babagannuş Salatası Tarifi !


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Babagannuş aslen Lübnan mutfağının dünya çapında bilinen mezelerinden biridir. Lübnan'ın yanı sıra Ürdün, Suriye ve Filistin gibi ülkelerde de bilinir ve yapılır. Bizde de Antakya yöresine mal edilmiş bir mezedir. Bazı yerlerde abugannuş olarak da bilinir. Hatta yapılış biçimleri de oldukça farklılık gösterir. Bazı yerlerde közlenmiş patlıcan+biber+domates salatasına babagannuş denir.

Benim sahip olduğum ve birkaç Antakyalıdan onaylattığım haliyle literatürde bu şekilde yoğurtlu olana babagannuş, közlenmiş sebzelerle yapılana abugannuş deniyor. Yine de söylediğim gibi bu bölgeden bölgeye, hatta köyden köye değişiklik gösterir. Bizim oralarda közlenmiş karışık sebzeyle yapılana manca ya da çingene kebabı denir örneğin.

Ne şekilde adlandırılıyor olurlarsa olsunlar ikisi de çok lezzetlidir. Manca tam bir mangal salatasıdır mesela bana göre. Mangalda yarım ekmek arasına manca sürüp üzerine köfte benim vazgeçilmezimdir. Babagannuş da yine manca kadar yakışır et yemeklerinin yanına. Bununla da kalmaz tabi. Ispanak ya da semizotu gibi ot yemekleri için de iyi bir tamamlayıcıdır. Aslına bakarsanız tek başına da ekmek banıp yenecek, kızarmış ekmek dilimleri üzerine sürülüp kanepe haline gelecek kadar damak dolduran bir mezedir.

Malzemeler

5 adet büyük boy patlıcan,
1 adet limonun suyu,
1 çay bardağı tahin,
5 diş sarımsak,
3 su bardağı koyu kıvamlı yoğurt,
Tuz,
Üzeri için zeytinyağ ve maydanoz.

Hazırlanışı

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun,
İnce ince kıyıp bir kabın içine alın,
Limon suyu, tahin, ezilmiş sarımsak, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırın,
Karışımı servis tabağına alın,
Üzerine zeytinyağ gezdirip maydanozla süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun...


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Alıntılar


Konu İpek- tarafından (20 Haziran 2022 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık