27 Nisan 2014, 14:48 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevizli Pazı Ezme Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme listesi 5-6 iri yaprak pazı 1 su bardağı ceviz 1 orta boy patates 1 iri kase süzme yoğurt 2-3 diş sarımsak ½ çay bardağı zeytinyağı Süslemek için: 1 havuç 3 bütün ceviz 1 çay kaşığı tuz Cevizli pazı ezme nasıl yapılır? 1-Pazıları yıkayın ve 3 dakika kadar haşlayın. Süzün ve soğuyunca robottan geçirerek püre haline getirin. 2-Patatesi soyun, küp küp doğrayın ve haşlayın, süzüp soğuyunca çatalla iyice ezin. 3-Cevizi robattan geçirin. (Un gibi olmayacak şekilde) 4-Sarımsağı soyun ve yoğurtla iyice çırpın. 5-Pazı, patates ve cevizi karıştırma kabına alın. 6-Üzerine sarımsaklı yoğurdu, zeytinyağını ve tuzu ilave edin. 7-Mikser yardımı ile iyice karıştırın ve servis tabağına alın. 8-Havucu kazıyın, yıkayın ve halkalar halinde doğrayın ve her halkayı ortadan ikiye bölerek ezmenin etrafına fotoğrafta görüldüğü gibi dizin. 9-Bütün cevizide arzuya göre yerleştirin. Mezeniz hazır, afiyet olsun. (lezzetyolu) | |
|
Etiketler |
cevizli, ezme, pazı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Zeytinyağlı Pazı | Elysian | Zeytinyağlılar | 0 | 25 Şubat 2014 13:13 |
Cevizli Pazı Kavurması | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 19:29 |
Cevizli ve Yoğurtlu Ezme | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 11 Ocak 2010 19:23 |
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 05 Ocak 2010 15:26 |