![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Soslu Patlıcan & Yoğurtlu Kabak Özellikle et yemeklerinin yanına zeytinyağlı niyetine yapılabilecek güzel ve kolay bir seçenek… Domates soslu patlıcan için patlıcanları alacalı soyun, küp küp doğrayın ve tuzlu suda 15 dk. kadar bekletin. Tuzlu su hem acısını alıyor, hem de patlıcanlar hafif su çektiği için kızartma esnasında fazla yağ çekmiyor ve ağır olmuyor. Süzdüğünüz patlıcanları kızgın yağda kızartın, havlu kağıt serilmiş bir tabağın üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Bir sos tavasında rendelenmiş domatesleri 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun, içine de birkaç diş sarımsak rendeleyip tuzunu ekleyin ve sos kıvamını alana kadar kaynatın. Servis tabağına kızarmış patlıcanları alın, üzerine domates sosu gezdirin. Sarımsaklı yoğurtlu kabak kızartması içinse kabakların dışını soyun, yine küp küp doğrayın ve kızartın. Havlu kağıt serilmiş bir tabağın üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Bir kapta hazırladığınız sarımsaklı yoğurtla karıştırın ve servis tabağına alın. Dilerseniz kabakları servis tabağına alıp yoğurdu üzerine gezdirebilirsiniz ama ben güzelce karıştığı zaman daha çok sevdiğim için bu şekilde yapıyorum. Ufak bir püf noktası; kabaklar kızarırken çekirdeklerini döktüğü için yağı daha fazla kirletiyor gibi. Önce patlıcanı kızartıp kabağı sona bırakmanızda fayda var Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
patlıcan, soslu, yoĞurtlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süzme Yoğurtlu Patlıcan Sarma | meLanie | Salatalar Mezeler | 2 | 18 Ağustos 2024 02:25 |
Yoğurtlu Kabak Sarması | Ezgi | Sebze Yemekleri | 0 | 05 Temmuz 2012 19:53 |
Yoğurtlu Cevizli Kabak | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 24 Şubat 2012 21:30 |
Yoğurtlu Patlıcan Salatası | Sevda | Salatalar Mezeler | 0 | 12 Aralık 2011 19:24 |
Yoğurtlu Patlıcan Gömmesi (Denizli) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 14:59 |