03 Mart 2012, 21:54 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Havuçlu ezme Malzemeler:
Hazırlanışı: Havuçlar güzelce yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir. Rendelenen havuçlar 1 çorba kaşığı zeytinyağının kızdırıldığı tavada sotelenir. Pişirilirken bir miktar da tuz eklenir. Havuçların rengi değiştikten sonra havuç tadı daha baskın gelecek kadar sarımsaklı yoğurt eklenir. (yoğurtta tam ölçüye uyulma zorunluluğu yoktur, çok yoğurtlu olmaması gerekir. Göz kararı ekleyin) Üzerine de mayonezi ekleyip, güzelce karıştırın. Siyah zeytin ile süsleyip meze tabağında soğuk servis yapın. | |
|
Etiketler |
ezme, havuclu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ezme Turşu | YapraK | Turşular | 2 | 23 Aralık 2021 22:46 |
Ezme | mCx | Soslar | 1 | 28 Ekim 2019 20:42 |
Acılı ezme | YapraK | Soslar | 1 | 19 Mayıs 2013 00:20 |
Ördekleri Ezme | alii-zerbeststill | Fıkra | 0 | 14 Nisan 2008 06:25 |