Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çöreotlu Yoğurtlu Semizotu
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Neredeyse her yerde rastladığımız bir meze yoğurtlu semizotu. Yoğurdunu az koyunca salata niyetine, süzme yoğurt koyunca meze niyetine gidebiliyor. Ben ise ikisi arası, semizotu diri diri taze, yoğurdu ne az, ne çok, kıvamlı ama süzme olmayanı tercih ediyorum. Malum şimdiki yoğurtlar eskisi gibi ekşi değil, bu tarifteki sirke lezzeti keskinleştirmeye yarıyor. Biraz ceviz ve çöreotu ise lezzeti sıradan olmaktan çıkarıyor.
1 ufak demet semizotu
1 ufak kutu (yaklaşık 250 gr) yoğurt
1 avuç ceviz
1 çorba kaşığı çöreotu
1 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz
Semizotunu yıkayın ve yaprak yaprak koparın. Sarımsağı tuz ile dövün, sirkeyle ezin ve yoğurda ekleyin, pürtüksüz olana kadar karıştırın. Semizotu yaprakları, kabaca kırılmış ceviz ve çöreotunu yoğurtla karıştırın. Bir tutam çöreotuyla süsleyerek servis yapın.