24 Şubat 2012, 21:32 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Mercimek Pilaki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Mercimek ayıklanır, iyice yıkanıp haşlanır, yumuşamadan kara suyu süzülür. Diğer yanda, kızdırılmış yağda iri kıyılmış sarımsak, küp kesilmiş havuç ve patatesler çevrilir. Yarım haşlanmış mercimeğin üstüne, kavrulmuş malzemeler konup kafi miktarda tuz, şeker ve sıcak su ilave edilerek pişirmeye bırakılır. Mercimek ve patatesler dağılmadan ateşten alınır, içine biraz kıyılmış maydanoz ve nane ilave edilip, tencerede soğumaya bırakılır. Ilınınca servis tabağına alınır. Maydanoz veya mevsimine göre taze nane ile süslenip, üstüne biraz zeytinyağı gezdirildikten sonra servis edilir. | |
|
Etiketler |
mercimek, pilaki |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Uskumru Pilaki | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 19 Aralık 2022 18:24 |
Palamut Pilaki | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 13 Ocak 2021 13:06 |
Mercimek - Mercimek Nedir - Mercimek Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:33 |
Patates Pilaki | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 26 Eylül 2009 23:02 |