24 Şubat 2012, 21:30 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Deniz Mahsullü Dolma Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (4-6 kişilik):
Lahana yapraklarını temizleyip haşladıktan sonra soğuması için bir kenara bırakın. İçinin Hazırlanışı; Soğan ince ince doğrandıktan sonra zeytin yağında sotelenip içine ayıklanmış karides ve küp küp doğranmış fileto balıklar eklenir. Kuş üzümü, dolmalık fıstık ve baharatlar eklenir. Karidesin rengi değişinceye kadar çevrildikten sonra pirinç ve su eklenir. Suyunu çektikten sonra soğuması için bir kenara alınır. İç ve lahana yaprakları hazır olduktan sonra yapraklar bol malzeme ile sarılır, tencereye dizilir, üzerine şeker ve tuz ilave edildikten sonra (göz kararı) üzerini geçinceye kadar su eklenir ve dolma pişirilir ve dolapta soğumaya bırakılır. Limonla servis edilir. Tarif sahibi: Ayşe Gengönül 44 yaşında, 2 çocuk annesi, iş kadını. Yemek yapmayı seviyor. | |
|
Etiketler |
deniz, dolma, mahsullü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çiğ Dolma | Sarya | Yemek Tarifleri | 1 | 31 Temmuz 2023 17:38 |
Deniz Mahsullü Çorba Tarifi | Sarya | Çorbalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:20 |
Girit Kabağında Deniz Mahsullü Pilav Tarifi | Sarya | Deniz Ürünleri | 0 | 19 Aralık 2022 18:22 |