03 Nisan 2018, 00:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Her gün ananas tüketin, yemeklere zerdeçal ekleyin Bahar aylarıyla birlikte alerji vakalarında artış gözleniyor. Uzmanlar; alerjiyle savaşmak için bağışıklığınızı güçlendiren, C vitamininden zengin sebzeleri ve ananas gibi meyveleri tüketmenizi, yemeklerinize sarımsak ve zerdeçal eklemeyi ihmal etmemenizi söylüyor.Medicana International İstanbul Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu ALERJİYLE, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİREREK SAVAŞIN Beslenme, bahar alerjisiyle savaşmada önemli bir yer tutar. Sıkça tükettiğimiz bazı besinler, aslında yılın her mevsimi alerjiktir. Bu besinlerin başında arpa, buğday, çavdar, soya, glüten, fındık, susam gibi yiyecekler ve bunları içeren gıdalar gelmektedir. Bahar mevsiminde bu besinlere karşı alerjilerimiz daha da artabilir. Bu durumda aldığınız yiyeceklerin içeriğini kontrol etmeli ve bu besinlerin tüketimini minimuma indirmelisiniz. Etiket okuma alışkanlığı kazanın Artan sanayileşmeye bağlı olarak evimize çok fazla paketli ürün alıyor ve bunları daha sık tüketiyoruz. Üzgünüm ki işlenmiş bu ürünler, çoğumuzun fark edemediği ve bizi fazlasıyla etkileyen bir sürü kimyasal katkı maddeleri içerir ve bu katkı maddeleri, vücudumuzda olumsuz reaksiyonlara neden olarak bizi hasta edebilir. Alerjen maddeleri içeren paketli ürünlerden uzak kalmanın yanı sıra, işlenmiş gıdaları tüketmemeye özen göstermelisiniz. Kimyasal maddeler içeren ürün tüketiminiz azaldıkça bağışıklık sisteminiz güçlenecektir. Bağışıklık sisteminizi güçlendirin Bağışıklık sisteminizi güçlendirirseniz alerjiler ile savaşmak daha kolay olur. Bunu güçlendirmenin en temel yolu, bu sisteme zarar veren besinlerden uzak durmak ve fayda sağlayan besinleri maksimum düzeyde beslenmenize eklemektir. Antioksidan alımı, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Antioksidan zengini besinlerin başlıcaları şöyledir: Ananas tüketin Ananas; su oranı yüksek, iltihap önleyici ve sökücü, C vitamininden zengin, kan sulandırıcı ve antioksidan özelliği yüksek bir meyvedir. Her gün tüketebilirsiniz. Çilek, portakal, limon, greyfurt, ananas, yaban mersini, maydanoz, ıspanak, brokoli, yeşil biber; mükemmel C vitamini kaynaklarıdır. alıntı | |
|
Etiketler |
allerji, bağişiklik, beslenme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ananas ile ilgili sağlık bilgileri, Ananas'ın faydaları yararları.. | Sevda | Sağlık Köşesi | 0 | 19 Mart 2012 14:45 |
Samsung Akıllı Teknolojiyi Yemeklere Taşıdı | Cemalizim | Bilim Dünyasından Son Haberler | 0 | 12 Mart 2012 02:28 |
Skandal yemeklere ilginç savunma | Lucifer | Haber Arşivi | 0 | 19 Ocak 2010 04:34 |
Yediğiniz Yemeklere Dikkat. | OkyAnuS | Sağlık Köşesi | 0 | 20 Aralık 2008 15:19 |