05 Şubat 2018, 14:19 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Süzme peynir Peynirlerde yapılan sahtekârlıkları az çok biliyorsunuzdur. Süzme peynirlerde yapılan sahtekârlıklardan birisi de içerisine nişasta ve katkı maddesi eklemek. Peki, bunu anlamak için ne yapmalıyız? Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Süzme peynirin içerisinde katkı maddesi olup olmadığını anlamak için iyoda ihtiyacınız var. Eğer peynirde katkı maddesi varsa iyot eklediğiniz peynirin rengi mavi olur. Katkı maddesi yok ise renk kahvemsi olacaktır. Oda sıcaklığında kalan peynirin rengine dikkat edin. Yine sararıyorsa içerisine sebze yağları eklenmiş demektir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bal Bir yüzeye biraz bal koyun. Sahte bal damlar ve derhal yüzeyde yayılır. Yüksek kaliteli bal oldukça kalın ve ince bir akış hal alır. Balın tadı aşırı şekerliyse bu da beyaz şeker katıldığını gösterir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Balıklar Taze balığın gözleri canlıdır. Bayat balığın ise gözleri bulanıktır. Ayrıca balığın tazeliğini anlamak için pulları da çok önemlidir. Balığın pulları da vücuduna sıkı sıkı yapışmış olmalı. Böyle olduğu sürece balığınız taze demektir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yeşillikler Mesela bir dereotu tutun. Yaprakları kenarlar üzerinde asılı kalırsa, tazeliğini yitirmiş olur. Artı, renk çok koyu ise ve saplar çok uzunsa, nitrat içeriyordur. Taze otlar her zaman doğal bir yeşil renktir. | |
|
05 Şubat 2018, 14:50 | #4 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır?
klhjkşlhjklşş | ||||
|
Etiketler |
balık, gidalar, peynir, yesillikler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Has nar ekşisi nasıl anlaşılır? | Ebru | Merak Ettikleriniz | 0 | 22 Ağustos 2016 17:52 |
Bayat ekmekleri nasıl değerlendiriyorsunuz? | NarÇiçeği | IF Anket Arşivi | 11 | 29 Mart 2016 16:09 |
Uyduların olmadığı bir dünya nasıl oldurdu? | Burce | Facebook Haberleri | 0 | 26 Şubat 2016 21:58 |
Obezite Nasıl Anlaşılır | Liaaa | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 30 Ekim 2012 11:42 |
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır | Golf | 0 | 04 Eylül 2007 18:51 |