IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Ankaralı
  • 1 Post By esekherif

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Şubat 2018, 14:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Süzme peynir


Peynirlerde yapılan sahtekârlıkları az çok biliyorsunuzdur. Süzme peynirlerde yapılan sahtekârlıklardan birisi de içerisine nişasta ve katkı maddesi eklemek. Peki, bunu anlamak için ne yapmalıyız?



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Süzme peynirin içerisinde katkı maddesi olup olmadığını anlamak için iyoda ihtiyacınız var.

Eğer peynirde katkı maddesi varsa iyot eklediğiniz peynirin rengi mavi olur. Katkı maddesi yok ise renk kahvemsi olacaktır. Oda sıcaklığında kalan peynirin rengine dikkat edin. Yine sararıyorsa içerisine sebze yağları eklenmiş demektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Bal

Bir yüzeye biraz bal koyun. Sahte bal damlar ve derhal yüzeyde yayılır. Yüksek kaliteli bal oldukça kalın ve ince bir akış hal alır. Balın tadı aşırı şekerliyse bu da beyaz şeker katıldığını gösterir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Balıklar


Taze balığın gözleri canlıdır. Bayat balığın ise gözleri bulanıktır. Ayrıca balığın tazeliğini anlamak için pulları da çok önemlidir. Balığın pulları da vücuduna sıkı sıkı yapışmış olmalı. Böyle olduğu sürece balığınız taze demektir.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yeşillikler


Mesela bir dereotu tutun. Yaprakları kenarlar üzerinde asılı kalırsa, tazeliğini yitirmiş olur. Artı, renk çok koyu ise ve saplar çok uzunsa, nitrat içeriyordur. Taze otlar her zaman doğal bir yeşil renktir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 05 Şubat 2018, 14:20   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır?




1 koklayarak,
2 elleyerek
3 başkasına yedirerek

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Şubat 2018, 14:37   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır?




Geri zekalı çocuk yarışması mı düzenleniyor. Kesin derece yaparım.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 05 Şubat 2018, 14:50   #4
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yediğimiz gıdaların bayat olup olmadığı nasıl anlaşılır?




Ankaralı Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 koklayarak,
2 elleyerek
3 başkasına yedirerek

klhjkşlhjklşş

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
balık, gidalar, peynir, yesillikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Has nar ekşisi nasıl anlaşılır? Ebru Merak Ettikleriniz 0 22 Ağustos 2016 17:52
Bayat ekmekleri nasıl değerlendiriyorsunuz? NarÇiçeği IF Anket Arşivi 11 29 Mart 2016 16:09
Uyduların olmadığı bir dünya nasıl oldurdu? Burce Facebook Haberleri 0 26 Şubat 2016 21:58
Obezite Nasıl Anlaşılır Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 11:42
Fake Pr Nedir Nasıl Yapılır Nasıl Anlaşılır Golf Google 0 04 Eylül 2007 18:51