IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2014, 22:43   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kefirin Saklanması.




Kefir, karbon ve alkol içeren bir içecektir. Özellikle Kafkasya’da ortaya çıkan kefir mayalandırma ile üretilir. Kefir mayası ve süt ile yapılır. Süt, yoğurttan farklı bir şekilde mayalanır. Kafkasyalılar, kefirin faydalarını çok iyi bilirler. Çocuklara su yerine ağırlıklı olarak kefir içirirler. Bu nedenle uzun bir hayat sürerler. Verem, kanser ve sindirim hastalıkları bu bölgede ender görülen rahatsızlıklardır.

Sindirim sistemi rahatsızlıkları, mide iltihapları, kansızlık, egzama, damar tıkanıklığı, yüksek tansiyon, safrakesesi rahatsızlıkları, sarılık, ishal ve kabızlık gibi pek çok hastalığı tedavi edici özelliği vardır. Sinirsel rahatsızlıklarda, günde 1 litre, tümörlerde günde 1 litre, bronş ve akciğer rahatsızlıklarında, astımda, kansızlıkta günde 1-1.5 litre arası tüketilmelidir.

Kefir yapılışı,

1 litre süte ceviz büyüklüğünde kefir mantarı koyulmalıdır. Süt, kaynatılmış ve 20 derecede ılık halde olmalıdır. Kavanoz veya tencerenin ağzı sıkıca kapatılır. 12 ila 48 saat arası beklenir. Kullanılmadan önce şişe kuvvetli ve iyice çalkalanır, bir süzgeçten geçirilir. Süzgeçte kalan mantar, tahta kaşıkla tekrar kavanoza alınır ve süt dökülüp beklenir.

Kefir 48 saatten fazla beklerse, sulanır ve kullanılmaz. Kefir midede sindirilmez, direk olarak bağırsaklardan kana karışır. Her gün rahatlıkla içilebilir, akşamları yemekler ile içmek en sağlıklı olandır. Ciddi hastalıklarda günde 1 litre tüketmek faydalıdır. Kefir sadece ilaç değil, iyi bir besin maddesidir. Salata ve soslarda kullanılabildiği gibi, ayran olarak da içilebilir. 12 saat beklemiş olan kefir, kabızlığa karşı, 36 saat beklemiş kefir de ishale karşı kullanılır.

İçinde kefir olan kavanozları buzdolabına koymayın. Kefiri ışıklı ortamlarda saklamayın. Süzüldükten sonra, içilecek olan mantarsız kefiri buzdolabında soğutup, içebilirsiniz. Dikkat edilecek olan nokta, kefir mantarı 20 derecenin üstünde daha çabuk, 20 derecenin altında daha yavaş mayalanır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kefirin, saklanması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Defterlerin saklanması Burce Ödev ve Tezler 0 24 Mayıs 2014 16:27
Kefir Nedir,Kefirin Faydaları Nelerdir? Violent Alternatif Tıp 0 18 Kasım 2013 12:00
Bazı besiyerlerinin tanıtılması,besiyerlerinin hazırlanması ve saklanması Zen Mikrobiyoloji 0 24 Ekim 2012 22:51
Parfümlerin Saklanması ve Ciltte Kalıcılığının Arttırılması Ezgi Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 16 Aralık 2011 16:05