12 Mart 2012, 18:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Girabolu Meyvesinin Yararları Ve Kullanımı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. *Gilaburu meyvesini eğer sıvı şekilde kullanıyorsanız. Mutlaka 24 saat içerisinde tüketmelisiniz. *Gilaburu Meyve olarak ya da suyu sıkılmış şekliyle saklandığında, güneş ışığından uzak bir yerde muhafaza edilmelidir. *Kullanımı zamana yayılmamalı olabildiğince yoğun kullanılmalıdır.(günde en az 1 kg ezilerek sıvı yukarıda anlatıldığı şekliyle hazırlanıp kullanılmalıdır.) *Bekleyen meyve kesinlikle su içinde ve serin bir yerde salamura edilmelidir. Kevgirde ezilmiş şekilde elde edilen öz suyuna mutlaka birebir ölçüde su katılmalıdır. *Gilaburu meyvesinin bu güne kadar hiç bir yan tesiri tespit edilememiştir.. Gilaburu Suyu Hazırlanışı Ve Kullanım Şekli: *Gilaburu meyvesi topladıktan sonra salamura halinde bekletilir. Bu sayede Acı tadını kaybeder. *Bekleyen gilaburu meyvesi su içerisinde (suyun sıcaklığı 0-15 aralığında olmalı) serin ve güneş görmeyen yerde muhafaza edilmesi kaydı ile 10-12 ay tazeliğini koruyabilir. *Su içerisinden alınan girabolu bir süzgeç yada kevgir üzerinde ezilir veya katı meyve sıkacağı ile suyu alınır. * Gilaburu meyvesinin çıkan suyuna damak zevkine göre kendisi kadar içme suyu ilave edilir.Tadı hafif ekşi olan Gilaburu nun mümkün olduğu kadar bu haliyle içilmesi tavsiye edilmesine rağmen mümkün olduğu kadar az olmak kaydıyla şeker veya tatlandırıcı ile tatlandırılabilir. *Gilaburu sıvı halinde değil de meyveleri yenerek de tüketilebilir. Gilaburu kullanımı zamana yayılmamalı olabildiğince yoğun kullanılmalıdır. *Hazırlanan gilaburu suyunun, yarısı gece yatmadan önce yarısının da sabah aç karna içilmesi tavsiye edilir. *Hastanın 24 saat içerisinde tüketebileceği Gilaburu suyu tek seferde hazırlanmalıdır. Diğer deyişle hazırlanan sıvı mutlaka 24 saat içinde tüketilmelidir. Gilaburu meyvesinden şifa olarak faydalanabilmek için gilaburu meyvesini, taze olarak sıkıp içmek en doğru yöntemdir. *Böbrek taşı ve prostat tedavisi için Günde 700 gr meyve kullanmanız tavsiye edilir. *Aspirine alerjisi olanlarda alerjik tepkilere yol açabilir, Bunun dışında bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur. NOT:Gilaburu suyu sabah ve akşam iki su bardağı olmak üzere, yemekten yarım saat önce veya yemekten 1.5 – 2 saat sonra tüketmeniz tavsiye edilir. | |
|
Etiketler |
girabolu, kullanımı, meyvesinin, ve, yararları |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çarkıfelek meyvesinin faydaları nelerdir? | Feronia | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 1 | 23 Mayıs 2024 22:12 |
Guava meyvesinin faydaları nelerdir? | meLanie | Alternatif Tıp | 0 | 23 Mayıs 2024 21:48 |
Mango Meyvesinin Faydaları | Zen | Sağlık Köşesi | 0 | 15 Haziran 2014 23:05 |
Lici Meyvesinin özellikleri | Ruj | Bahçe Bakımı ve Çiçekler | 0 | 13 Aralık 2010 03:46 |
Sarımsağın Faydaları, Yararları + Sarımsağın Etki ve Kullanımı. | Sevda | Sağlık Köşesi | 3 | 13 Eylül 2010 00:48 |