IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 1 Post By İpek-
  • 2 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2023, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Soğanı yıllarca yanlış tükettik!!




Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Soğanı yıllarca yanlış tükettik!



Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan tavsiyeleri ile gündemde. Yaptığı son açıklamada bugüne kadar yanlış tükettiğimiz soğan ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulunan Canan Karatay 'Sakın böyle yaparak tüketmeyin' dedi ve uyardı. Resmen kansere davet çıkartıyor! Soğanın oldukça sağlıklı oluğunu belirten Karatay, E vitamini içeren kuru soğanın bu şekilde tüketiminin hastalıklara davetiye çıkardığını belirtti. İşte Canan Karatay'ın önerdiği teknik pişirme teknikleri...

18.09.2023


Toplumumuzda soğan tüketimi oldukça fazla. Her yemekte ya da salatalarda mutlaka kullanılan soğan herkes tarafından sağlıklı bir besin olarak biliniyor. Peki soğanın bu pişirme yöntemi ile ne kadar zararlı olabileceğini biliyor muydunuz?

Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan reçetesi ile bombayı patlattı. Soğanı sakın pişirmeyin. Resmen kansere davet çıkarıyor! Bugüne kadar yanlış biliyormuşuz.



Eğer soğanı bu şekilde pişirip tüketirseniz tüm vitaminlerini öldürmüş olursunuz. Canan Karatay'dan korkutan reçete! Hem vücudu zehirliyor hem de genetik hastalıkların ortaya çıkmasına neden oluyor.

Prof. Dr. Canan Karatay, soğanın genelde çiğ olarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu belirtti. Genelde yemeklerde kullanılan soğanın kavrulduğu gibi tüm vitaminlerini kaybettiğini ve vücuda ciddi zararlar verdiğini belirten Karatay, ev hanımlarını uyardı.



Tüketirken soğanı yağda kavurmak yapılan en büyük hatalardan biri olduğunu belirten Karatay, yağ ile birlikte kanserojen maddelerin ortaya çıktığını söyledi. Soğanı yağda kavurmak yerine mutlaka çiğ olarak tüketin. Peki soğanın faydaları neler?

Düşük kaloriye sahip olmasının yanı sıra vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan soğan, içeriğindeki yüksek C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek mikroplarla savaşır. Aynı zamanda kolejen üretimine, hücrelerin yenilenmesine ve demir emilimine yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında domates, salatalık, biber, maydanoz, nane ve soğanla birlikte yapılan salatalar ile bağışıklık sistemi güçlenir ve kilo kontrolü sağlanabilir.



İçerdiği C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra hücreleri, serbest radikaller olarak bilinen moleküllerin verdiği hasarlara karşı korur. B9 ve B6 vitamini dahil olmak üzere B vitaminleri açısından zengin olan soğan, metabolizmanın düzenlenmesi, alyuvarların üretilmesi ve sinir sistemi için de önemlidir.

Soğan içerdiği antioksidanlar ve vücuttaki inflamasyon ile savaşan bileşikler sayesinde trigliserid seviyesini düşürür ve kolesterolü düzene sokar. Böylece kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Aynı zamanda içerdiği bileşenler sayesinde yüksek kan basıncını dengeleyerek yüksek tansiyon gibi hastalıkların önüne geçmeye yardımcı olur.

Ayrıca idrar söktürücü soğanın, vücuttan toksinlerin atılmasına ve kanın temizlenmesine destek olduğu bilinir. Araştırmalar, soğanın koroner damarlarda genişleme sağladığı ve kalbi güçlendirdiği belirtir.



Antioksidanlar, hücresel hasara yol açan kanser, diyabet ve kalp hastalığı gibi hastalıkların engellenmesine yardımcı olan bir bileşendir. Antioksidan açısından oldukça zengin olan bu sebze, 25 farklı çeşit flavonoid ve antioksidan içerir. Kalp hastalıkları, kanser ve diyabete karşı koruyucu etkisi olan antosiyaninler ise özellikle kırmızı soğanda bol miktarda bulunur.

Araştırmalar beslenmelerinde soğan ve sarımsak tüketen kişilerin, yumurtalık, bağırsak, gırtlak gibi bazı kanser türlerine yakalanma olasılığının daha az olduğunu gösterir.




Alıntılar

CNN
TÜRK

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 20 Eylül 2023, 14:24   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Soğanı yıllarca yanlış tükettik!!




İstesekte istemesekte gene yemeğe katınca haliyle pişiyor ama gene kadın bu konuda uzman doğru demiştir...

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prof. Dr. Canan Karatay öneriyor! 'Bu besin kalp krizi riskinizi yarı yarıya düşürüyor! İpek- Sağlık Haberleri 2 19 Eylül 2023 21:53
Canan Karatay koronavirüsünden korunmanın yolunu açıkladı aLya Magazin Haberleri 9 07 Şubat 2020 06:39
Prof. Dr. Canan Karatay’a tepki: O tuzu hayvanlar yer, Canan Hanım Sanem Sağlık Köşesi 3 23 Şubat 2018 13:12
Canan Karatay kimdir?, Canan Karatay biyografisi Violent Biyografiler 0 21 Aralık 2013 14:08
Canan Karatay 'o sırrı' açıkladı AngeL Haber Arşivi 0 23 Kasım 2013 16:29