05 Aralık 2014, 11:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bergamot Reçeli Hindistan kökenli bir tür narenciye olan bergamot (Ya da bergamut), ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilir. Dünya mutfaklarında baharat ve çay olarak kullanılır. Türk mutfağında ise özellikle reçeli ünlüdür. İşte tarifi… Malzemeler 5 tane bergamot 2 kg. şeker 1 tane limonun suyu Yeterince su Yapılışı Bergamotlar yıkanır, dış kabukları ince zar gibi bıçakla veya rendenin ince tarafıyla rendelenerek dış acı kabukları soyulur. Ortadaki limon gibi olan kısım atılır. Küp şeklinde doğranır. Su dolu bir kapta 2-3 gün ıslatılıp sık sık suyu değiştirilir. Tencereye alıp üstünü örtecek kadar suda, acı suyu gidinceye kadar, kaynatıp süzülür. Tencerenin içine bergamutları koyduktan sonra şekeri ve üstünü örtecek kadar suya konur ve kaynamaya bırakılır. Reçelin kıvamını anlamak için kaşıkla suyundan alıp bir tabağa damlatılır, dağılmadığında reçel olmuş demektir. Limon suyunu ilave ettikten sonra 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alınır. Temiz kurulanmış kavanozlara koyup kapaklarını sıkıca kapatılır, oda sıcaklığında saklanır. Afiyet olsun… | |
|
Etiketler |
bergamot, reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Süt Reçeli | Lcia | Reçel Tarifleri | 0 | 02 Eylül 2014 21:31 |
Bergamot (Citrus Bergamia) | Rhytia | Alternatif Tıp | 0 | 19 Şubat 2014 22:00 |
Bergamot Nedir? Faydaları Nelerdir? | Flora | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Temmuz 2013 11:16 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
~ Bergamot. | Sametold | IF Ekstra | 0 | 08 Kasım 2010 15:46 |