21 Mart 2014, 20:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuru İncir reçeli yapımı Malzemeler 350 gram kuru incir 1 kilo toz şeker 2,5 su bardağı su 5-6 adet karanfil 1/4 limon suyu Kuru İncir Reçeli Hazırlanışı Öncelikle derin bir tencerede tozşekeri ve suyu karıştırarak kaynatın.Şerbet koyulaşmaya başlayınca 4'e bölünmüş kuru incirleri ve karanfilleri ilave edin.Ağır ateşte meyveleri,yumuşayana dek arasıra karıştırarak ve üzerinde oluşan beyaz köpükleri delikli kepçe ile sık sık alarak 35-40 dakika pişirin. Reçeli kıvamını bulunca limon suyu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.Soğuduktan sonra cam kavonoza doldurup serin bir yerde saklayın. Alıntı | |
|
Etiketler |
kuru, reçeli, yapımı, İncir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yeşil İncir Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:53 |
İncir Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 3 | 19 Mayıs 2013 13:18 |
Taze İncir Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:19 |
İncir Reçeli | PauL | | PauL | Sinema Dünyası | 6 | 28 Eylül 2011 15:27 |
Kuru İncir Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:52 |