03 Kasım 2012, 19:56 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Turunç Reçeli (Mersin) 10 adet turunç 1 kg şeker 1 kg su 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Turunçların koyu renk kabukları ince rendelenerek temizlenir. Sonra turuçtan ayrılır. Kabuklar bol suyun içine ıslatılır. 3 gün boyunca suyu 2 kere değiştirilir. Hiç acısı kalmamalıdır. Sonra suda sıkarak alınır. Rulo gibi sarılır. Bu rulo halindeki kabuklar iğne yardımıyla ipe dizilir. Bir tencereye bırakılır. Üzerine su ve şeker konur. Turunç kabukları şeffaflaşana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] katılır. İpten çıkarılır, soğuyunca servise sunulabilir. | |
|
Etiketler |
mersin, reçeli, turunç |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kayısı Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:32 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Şadok Reçeli | Liaaa | Reçel Tarifleri | 0 | 07 Mayıs 2012 19:25 |
Zambak Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 0 | 27 Mart 2012 18:06 |