27 Mart 2012, 18:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zambak Reçeli Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri 2 su bardağı tohumları çıkartılmış zambak 2 yemek kaşığı toz şeker 4 su bardağı şeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı Zambakların ortalarındaki yeşil kök kısımlarını çıkarın. Yaprakları ikiye bölerek küçültün. Sarı tohumlu kısımları ve yaprakları ezmeden sudan geçirip derin bir kaba alın. Üzerlerine 2 yemek kaşığı toz şeker serpin. Üzerini örterek iki gün bekletin Şeker ve 2 su bardağı suyu tencerede 10 dakika kadar kaynatıp kalan 1 bardak suyu da ilave edin. Şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Şekerde beklettiğiniz zambakları ve yarım limonun suyunu ilave edip reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Ocaktan alıp sıcakken kavanozlara aktarın. Ağzını sıkıca kapatıp soğuyuncaya kadar ters çevirerek bekletin. Servise hazır hale getirin. | |
|
Etiketler |
reçeli, zambak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
irc.zambak.org | ZebuR | Yeni Sunucular | 16 | 23 Aralık 2023 10:55 |
Zambak Reçeli | Sarya | Reçel Tarifleri | 0 | 04 Ocak 2021 17:12 |
Zambak Reçeli Nasıl Yapılır | Burce | Reçel Tarifleri | 0 | 31 Mart 2012 00:49 |