21 Mayıs 2014, 21:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Süt Dilimi Tarifi KÜÇÜK PASTACIKLAR ( Süt dilimi –Milch schnitte ) Malzemeler.
Yumurtalara sekeri katıp 1 dakika kaşıkla çırpalım.Daha sonra geriye kalan malzemeleride sirasiyla katip karistirdiktan sonra kek hamurumuzu kagit serilmis tepsimize döküp yayalim.Kek hamurumuzun kalinligi yarim santim kalinliginda oluyor.Tepsiyi bir iki defa tezgaha vuralimki icinde hava kabarcigi kalmasin.Sonrada önceden isitilmis 180 derecedeki firinimizda pisirelim Benim kekim 10 dakikada pisti yedinci dakikada ortasinda olusan kabarcigi bir bicakla delerek inmesini sagladim.Kekin kabarmamasi lazim. Pisen kekimiz tezgahta sogurken üstüne tepsi kagidi örtersek daha iyi olur. Kremasi icin santi tozumuzu soguk süt ve sekerle cirpip sonra icine labneyide katip karistiralim biraz buzdolabinda bekletelimki kremamiz daha koyu kıvama gelsin. Soğuyan kekimizi istediğimiz boyutlarda kesip arasina kremasini sürüp servis edebiliriz. Görünüşü çocukların cok sevdigi hazir bir pastayi andiriyor. Tadınada yeyince siz karar verirsiniz.En azından içinde neler oldugunu bildigimiz ev yapimi bir ürün oldu. Resimde ayrıca sivi kremada var kullanacaktim fakat fazla yagli olur diye kullanmadım.Isteyen krema tozunu sıvı krema ve 2 kaşık şekerle çırpıp öylede krema hazırlayabilir. Afiyet olsun.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
dilimi, süt, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bağlasınlar Dilimi | N999 | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 11 Nisan 2012 13:21 |
Dilimi tutamam? | KarakıZ | İslamiyet | 0 | 28 Kasım 2011 13:45 |
Hay dilimi... | MavipikSeL | Komik Loglar | 4 | 02 Ağustos 2007 02:34 |