Aroma verici olarak, limon kabuğu rendesi veya vanilya
Leopar Pasta Nasıl Yapılır?
Önce kremayı hazırlayın. Bunun için süt, un ve nişastayı karıştırarak pişirin. Şeker, tereyağı ve limon kabuğu rendesini ekleyip 2-3 dakika kadar mikserle çırpın. Soğumaya bırakın.
Pandispanya için, yumurta aklarını sarılarından ayırıp köpürene kadar çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek yumurta aklarına yedirin. Daha sonra sarıları teker teker ekleyerek yumurta akına karıştırın. (Ben tamamını mikserle karıştırdım)
Un kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini de ekleyip karıştırın.
Hamurdan küçük bir çorba kasesi kadar ayırın. Kakaoyu ekleyip hamura yedirin.
Kakaolu hamuru küçük bir poşete koyun. Uç kısmını makasla azıcık kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye poşetteki hamurla gelişigüzel leopar deseni çizin.
Üzerine kalan sade hamuru, çizgilerin üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pandispanyayı 9-10 dakika kadar pişirin.
Pandispanyayı fırından alıp, bir mutfak örtüsünün üzerine ters çevirin.
Yavaşça yağlı kağıdı çekip çıkarın. pandispanyayı yeniden ters çevirip, kremayı sürün. Yani krema desensiz kısma sürülecek.
Bir kenarından başlayarak rulo yapın. (Arasına muz da koyabilirsiniz.) Yeniden temiz bir yağlı kağıda sarıp dolaba kaldırın.
2-3 saat sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet şifa olsun!
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.