Yumurta sarılarını da teker teker ekleyerek karıştırın.
Ispanak suyunu ekleyip karıştırın.
Son olarak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış veya yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine hamuru döküp yayın.
200 derecelik fırında takriben 10 dakika kadar pişirin. (Üzeri hafif kızarmış olmalı)
Fırından çıkan pandispanyayı 10 dakika bekletip bir örtü veya bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.
Pandispanyanın üzerine kremayı sürün.
Pandispanyayı uzunlamasına 6 eşit parçaya bölün.
İlk parçayı rulo yapıp folyo veya kağıt serilmiş bir tepsinin orta kısmına yerleştirin.
Diğer şeritleri dikkatlice alıp ilk parçanın etrafına sarın.
Üst kısımda tümsekler oluştuysa bıçakla törpüleyebilirsiniz.
Tercihen ayarlı pasta çemberine pastayı koyup üzerinide bir streç filmle kapatın. En az 3-4 saat dinlenmeye bırakın. (Ben pastaları en az 6 saat bekletirim)
Çemberden çıkardığınız pastayı kremayla kaplayın. Yalnız pastayı kaplayacağınız kısma biraz süt ekleyip çırparak inceltebilir, daha kolay sürülmesini sağlayabilirsiniz. Kenar kısımları hindistan ceviziyle kaplayın.
Son olarak Kalan kremayla süslemeleri yapın. Her zaman olduğu gibi pembe veya eflatun kısım için pancar boyası, sarı için zerdeçal, yeşil için ıspanak suyu kullanabilirsiniz. (Yalnız itiraf edeyim ben bu kez renklendirme için azıcık gıda boyası kullandım)
Afiyet şifa olsun!
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.