03 Mayıs 2012, 17:06 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Frambuazlı Şarlot Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 kat ince dilimlenmiş sade pandispanya (kenarlarını süslemek için kedidili de kullanabilirsiniz) 200 gr. Frambuaz 100 gr. İtalyan mereng 150 gr çırpılmış krema (krem şanti) 4 adet yaprak jelatin yada 20 gr toz jelatin ( her bir yaprak jelatin 5 gr dır) İtalyan mereng için ; 50 gr.yumurta akı (2 yumurta ya denk geliyor) 10 gr toz şeker 85 gr toz şeker 35 gr su Likörlü Şurup için ; 50 gr toz şeker 50 gr su 100 ml ahududu, frambuaz likörü. Yapılışı Öncelikle İtalyan merengi hazırlıyoruz; 85 gr toz şeker il suyu kaynatarak bir şurup hazırlayın. Bu şerbet kaynamaya başlarken yumurta akı ile 10 gr şekeri çırparak kabartın (kar haline getirin ve krema sertleşsin) Kaynattığınız şurubu azar azar yumurta akı ve şekere akıtın, bu işlem sırasında sürekli mikserde karıştırarak şurubun soğumasını sağlayın. Frambuazları ocakta kaynatın ve blendırdan geçirin. Soğuk suda ıslatılmış jelatinleri frambuazların içine sıcakken atın ve erimesini sağlayın. İtalyan merenge çırpılmış kremşantiyi ekleyelim daha sonra blendırdan geçirdiğimiz frambuazlı karışımı ekleyelim. (Kelepçeli kalıbımıza) pandispanyalarımızdan birini likörlü şurup ile ıslatıyoruz ve kremamızın yarısını döküyoruz. Sonra diğer pandispanyamızı ıslatıp kremamızın üzerine koyup kalan kremamızın tamamını ekliyoruz. Bir saat derin dondurucuda tutuyoruz. Üzerini frambuaz ile süsleyip jöle sürüyoruz. | |
|
Etiketler |
Çikolatalı, frambuazlı, kek, Şarlot |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Frambuazlı Cheesecake | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 15 Nisan 2023 15:24 |
Frambuazlı trileçe | Ebru | Tatlılar | 1 | 02 Kasım 2021 02:35 |
Şarlot Pasta | Seyra | Pastalar | 0 | 08 Ekim 2014 17:18 |
Fransız Mutfağı'ndan Çilekli Şarlot Tarifi | Elysian | Dünya Mutfakları | 0 | 23 Mayıs 2014 20:07 |
Frambuazlı Profiterol | N999 | Pastalar | 0 | 30 Mart 2012 02:46 |