⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Konu: Fırında Zencefilli Portakallı Somon Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
26 Nisan 2014 13:12
Allecra
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon

Elysian Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aynen ben de çok merak ediyorum acaba göründüğü kadar lezzetli olmuş mudur diye normalde pek balık da sevmem öyle hele büyük balık çok nadir yerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Denizden babam ciksa yerim diye bi laf var ya heh iste o benim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ayrica baligin her cesiti guzeldir yemeni tavsiye ederim buyuk kucuk ayirmadan:P
26 Nisan 2014 13:09
Elysian
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon

Aynen ben de çok merak ediyorum acaba göründüğü kadar lezzetli olmuş mudur diye normalde pek balık da sevmem öyle hele büyük balık çok nadir yerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
26 Nisan 2014 13:06
Allecra
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon

Muhtesem gozüküyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
26 Nisan 2014 12:57
Elysian
Fırında Zencefilli Portakallı Somon


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 dilim(180-200gr) derili somon fileto
10-12 ad. taze sarımsak
10-12 ad. taze sarımsak
2 ad. pazı yaprağı
¼ limon kabuğu
3 dilim portakal
taze zencefil
Deniz tuzu
Tane çekilmiş karabiber

Fırında Zencefil Ve Portakallı Somon nasıl yapılır?

Filetoyu fotoğraftaki gibi 2 parmak kalınlığında şerit dilimleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zencefili lifleri ile aynı hizada kibrit çöpünden ince olacak şekilde şeritler halinde dilimleyin. Yaklaşık 2 tutam 20-30 ad. olacaklar. Çok ince doğramak çok önemli.
Yağlı kağıdı suyla ıslatın. Fırını 190 dereceye alt üst ısıtmalı ayarlayın. Kağıdı fırına girebilecek bir kaba serin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk önce pazı yapraklarını döşeyin. Zencefillerin yarısını serpiştirin. Üzerine taze sarımsakları sıralayın. Az tuz ve karabiber çekin. Balıkları aralarından boşluk kalacak şekilde üzerine koyun. Kalan zencefilleri serpin. Limon kabuğunu rendeleyin. Tuz ve karabiber çekin. 3 dilim kabukları ve zarı alınmış portakal dilimini(portakalların zarını çıkarırken kalan parçaları elinizle tabağın içine sıkarak suyunu da kullanın.) aralara ekleyip fırına verin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


15 dakika sonra balığınız hazır. Bu orta pişmiş bir ayar. Türk damak tadı daha fazla pişmiş balık sevdiği için, 20-25 dakika tutabilirsiniz. Süre uzun olacaksa sebzelerin yanmamasını kontrol edin. Gerekirse 15 dakika üzerinde folyo koyun.
Ayrıca zeytinyağı kullanmadım, balığın yağı hayli yeterli. Siz de kullanmayın. Kişi sayısına göre daha büyük fırın kaplarında aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Ama balıkların arasında boşluk olmasına dikkat edin. İnce dilimler ve aralarındaki boşluk suyunu salmadan hızlı pişmelerini sağlıyor. Sıkışık dizerseniz aynı sonucu alamazsınız.

Afiyet olsun…

(lezzetyolu)

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı