26 Nisan 2014, 12:57 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Fırında Zencefilli Portakallı Somon Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme listesi 2 dilim(180-200gr) derili somon fileto 10-12 ad. taze sarımsak 10-12 ad. taze sarımsak 2 ad. pazı yaprağı ¼ limon kabuğu 3 dilim portakal taze zencefil Deniz tuzu Tane çekilmiş karabiber Fırında Zencefil Ve Portakallı Somon nasıl yapılır? Filetoyu fotoğraftaki gibi 2 parmak kalınlığında şerit dilimleyin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Zencefili lifleri ile aynı hizada kibrit çöpünden ince olacak şekilde şeritler halinde dilimleyin. Yaklaşık 2 tutam 20-30 ad. olacaklar. Çok ince doğramak çok önemli. Yağlı kağıdı suyla ıslatın. Fırını 190 dereceye alt üst ısıtmalı ayarlayın. Kağıdı fırına girebilecek bir kaba serin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İlk önce pazı yapraklarını döşeyin. Zencefillerin yarısını serpiştirin. Üzerine taze sarımsakları sıralayın. Az tuz ve karabiber çekin. Balıkları aralarından boşluk kalacak şekilde üzerine koyun. Kalan zencefilleri serpin. Limon kabuğunu rendeleyin. Tuz ve karabiber çekin. 3 dilim kabukları ve zarı alınmış portakal dilimini(portakalların zarını çıkarırken kalan parçaları elinizle tabağın içine sıkarak suyunu da kullanın.) aralara ekleyip fırına verin. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 15 dakika sonra balığınız hazır. Bu orta pişmiş bir ayar. Türk damak tadı daha fazla pişmiş balık sevdiği için, 20-25 dakika tutabilirsiniz. Süre uzun olacaksa sebzelerin yanmamasını kontrol edin. Gerekirse 15 dakika üzerinde folyo koyun. Ayrıca zeytinyağı kullanmadım, balığın yağı hayli yeterli. Siz de kullanmayın. Kişi sayısına göre daha büyük fırın kaplarında aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Ama balıkların arasında boşluk olmasına dikkat edin. İnce dilimler ve aralarındaki boşluk suyunu salmadan hızlı pişmelerini sağlıyor. Sıkışık dizerseniz aynı sonucu alamazsınız. Afiyet olsun… (lezzetyolu) | |
|
26 Nisan 2014, 13:06 | #2 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon Muhtesem gozüküyor
__________________ chill babe we are all bad in someone's story |
|
26 Nisan 2014, 13:09 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon Aynen ben de çok merak ediyorum acaba göründüğü kadar lezzetli olmuş mudur diye normalde pek balık da sevmem öyle hele büyük balık çok nadir yerim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
26 Nisan 2014, 13:12 | #4 | ||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon
Denizden babam ciksa yerim diye bi laf var ya heh iste o benim Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ayrica baligin her cesiti guzeldir yemeni tavsiye ederim buyuk kucuk ayirmadan:P
__________________ chill babe we are all bad in someone's story | ||||
|
Etiketler |
fırında, portakallı, somon, zencefilli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakallı Somon Tarifi | Zen | Deniz Ürünleri | 0 | 04 Şubat 2013 15:03 |
Fırında Somon | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 28 Kasım 2012 01:53 |
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi | BuYuCu | Tatlılar | 0 | 03 Temmuz 2012 11:44 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Limonlu Zencefilli Kek | Afrodit | Kek Tarifleri | 0 | 26 Ekim 2010 13:25 |