IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 2 Post By Elysian
  • 1 Post By Allecra
  • 1 Post By Elysian
  • 1 Post By Allecra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Nisan 2014, 12:57   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Zencefilli Portakallı Somon





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

2 dilim(180-200gr) derili somon fileto
10-12 ad. taze sarımsak
10-12 ad. taze sarımsak
2 ad. pazı yaprağı
¼ limon kabuğu
3 dilim portakal
taze zencefil
Deniz tuzu
Tane çekilmiş karabiber

Fırında Zencefil Ve Portakallı Somon nasıl yapılır?

Filetoyu fotoğraftaki gibi 2 parmak kalınlığında şerit dilimleyin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Zencefili lifleri ile aynı hizada kibrit çöpünden ince olacak şekilde şeritler halinde dilimleyin. Yaklaşık 2 tutam 20-30 ad. olacaklar. Çok ince doğramak çok önemli.
Yağlı kağıdı suyla ıslatın. Fırını 190 dereceye alt üst ısıtmalı ayarlayın. Kağıdı fırına girebilecek bir kaba serin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İlk önce pazı yapraklarını döşeyin. Zencefillerin yarısını serpiştirin. Üzerine taze sarımsakları sıralayın. Az tuz ve karabiber çekin. Balıkları aralarından boşluk kalacak şekilde üzerine koyun. Kalan zencefilleri serpin. Limon kabuğunu rendeleyin. Tuz ve karabiber çekin. 3 dilim kabukları ve zarı alınmış portakal dilimini(portakalların zarını çıkarırken kalan parçaları elinizle tabağın içine sıkarak suyunu da kullanın.) aralara ekleyip fırına verin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


15 dakika sonra balığınız hazır. Bu orta pişmiş bir ayar. Türk damak tadı daha fazla pişmiş balık sevdiği için, 20-25 dakika tutabilirsiniz. Süre uzun olacaksa sebzelerin yanmamasını kontrol edin. Gerekirse 15 dakika üzerinde folyo koyun.
Ayrıca zeytinyağı kullanmadım, balığın yağı hayli yeterli. Siz de kullanmayın. Kişi sayısına göre daha büyük fırın kaplarında aynı tarifi uygulayabilirsiniz. Ama balıkların arasında boşluk olmasına dikkat edin. İnce dilimler ve aralarındaki boşluk suyunu salmadan hızlı pişmelerini sağlıyor. Sıkışık dizerseniz aynı sonucu alamazsınız.

Afiyet olsun…

(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 26 Nisan 2014, 13:06   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon




Muhtesem gozüküyor
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

chill babe we are all bad in someone's story
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Nisan 2014, 13:09   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon




Aynen ben de çok merak ediyorum acaba göründüğü kadar lezzetli olmuş mudur diye normalde pek balık da sevmem öyle hele büyük balık çok nadir yerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 26 Nisan 2014, 13:12   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Fırında Zencefilli Portakallı Somon




Elysian Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aynen ben de çok merak ediyorum acaba göründüğü kadar lezzetli olmuş mudur diye normalde pek balık da sevmem öyle hele büyük balık çok nadir yerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Denizden babam ciksa yerim diye bi laf var ya heh iste o benim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ayrica baligin her cesiti guzeldir yemeni tavsiye ederim buyuk kucuk ayirmadan:P

__________________

chill babe we are all bad in someone's story
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
fırında, portakallı, somon, zencefilli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portakallı Somon Tarifi Zen Deniz Ürünleri 0 04 Şubat 2013 15:03
Fırında Somon Sevda Deniz Ürünleri 1 28 Kasım 2012 01:53
Fırında Portakallı Tekilalı Muhallebi BuYuCu Tatlılar 0 03 Temmuz 2012 11:44
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı Liaaa Tatlılar 0 08 Mart 2012 15:41
Limonlu Zencefilli Kek Afrodit Kek Tarifleri 0 26 Ekim 2010 13:25