![]() |
![]() |
16 Şubat 2021 18:46 | |
Radyokalbim | Cevap: Günün Yemeği güzel lezzetler tşkler |
06 Ekim 2019 05:53 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ~ Kağıtta Sebzeli Köfte ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 400 gram kıyma - 1 adet rendelenmiş soğan - 1 dilim ufalanmış bayat ekmek kırıntısı - 1 diş sarımsak - 1 çay kaşığı pul biber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı karabiber - 6-7 adet mantar - 6-7 adet bebek patates - 2 adet haşlanmış havuç - 10-12 adet arpacık soğan - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 3-4 adet defne yaprağı - 2 yemek kaşığı sıvı yağ Yapılışı: Kıymayı genişçe bir kaseye alın, ekmek kırıntılarını,rendelenmiş soğanı ve sarımsağı üzerine ekleyin. Ardından baharatları da ekleyerek tüm malzemeler iyice birleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak köfteleri elinizde top şeklinde yuvarlayın. Büyük bir kalp şeklinde kestiğiniz porsiyonluk yağlı kağıtlara, şekil verdiğiniz köftelerden eşit dağılacak şekilde yerleştirin. Dilimlediğiniz mantar, patates ve havuçla, soyduğunuz arpacık soğanları da yağlı kağıtlara eşit bir şekilde dağıtın. Her yağlı kağıttaki malzemeleri tuz ve karabiberle çeşnilendirerek üzerine zeytinyağı gezdirin. Yağlı kağıtları kapatarak kenarlarından kıvırın ve fırın tepsisine alın. 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Kağıtta sebzeli köfteniz servise hazır! ~ Afiyet Olsun ~ |
07 Haziran 2019 06:45 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ~ Zeytinyağlı Lahana Sarması ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 orta boy lahana - 1 çay bardağı zeytinyağı - 3 soğan - 2 su bardağı pirinç - 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık - 2 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı toz şeker - Tuz - Karabiber - Yenibahar - 2 su bardağı su - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 limon suyu Yapılışı: Lahananın kök kısmını kesip yapraklarını ayırın. Geniş bir tencerede su kaynatın ve lahanaları kaynayan suda birkaç dakika haşlayın. Süzülmesi için bir süzgece alın. İç harcı için, zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin. Lahanaları düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. Lahanaları istediğiniz büyüklükte kesip içlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın. Sardığınız dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan 1 bardak su, zeytinyağı ve limon suyunu bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon dilimleri ile süsleyerek soğuk ya da ılık servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~ |
06 Haziran 2019 01:00 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ~ Bütün Patlıcan Dolması ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 12 küçük patlıcan - 1 diş sarımsak - 1 kahve fincanı zeytinyağı - 2 soğan - 1 su bardağı pirinç - 5 dal maydanoz - 1 çay kaşığı tarçın - 1 çorba kaşığı tahin - 1 çay bardağı haşlanmış nohut - 2 çay bardağı sıcak su - Kiraz domates Yapılışı: Patlıcanların sap kısımlarını kesip içlerini sebze oyacağı ile çıkarın. Kararmaması için içlerine tuz serpiştirin. Limonlu suda 15 dakika bekletip süzün. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Soğanlar ve sarımsağı soyup kıyın. Zeytin yağını ısıtıp soğanlar ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp tuz,tarçın,haşlanmış nohut ve tahini ilave edin. İç malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Üzerlerini kiraz domatesle kapatın. Tencereye dizip kenarından sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Ilık servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~ |
03 Haziran 2019 09:42 | |
Beatrice | Cevap: Günün Yemeği Yufkaya Sarılı Zeytinli Köfte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 400 gram dana kıyma 400 gram kuzu kıyma 1 adet taze yufka 1 adet kırmızı biber 1 adet dolmalık biber 3 dal taze nane, 5-6 dal maydanoz 150 gram kırık zeytin 1 diş dövülmüş sarmısak Tuz, karabiber, pulbiber Servis için: Domates ve biber Kızartmak için: Sıvıyağ YAPILIŞI Kıymaları derin bir kaseye alın. İnce kıyılmış biberleri, nane, maydanoz ve zeytini ilave edin. Sarımsak, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun ve streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine serin ve kıymalı iç harcı bir ucuna boydan boya koyun. Daha sonra rulo yapın ve 3 cm eninde kesin. Izgarada veya yapışmaz yüzeyli bir tavada az yağ ile kızartın. Sıcak olarak ızgara sebzelerle servis yapın. alıntı |
23 Mayıs 2019 14:42 | |
Beatrice | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mantı için gerekli malzemeler Mantı içi için 250 gram kıyma 1 büyük boy rendelenmiş soğan İnce doğranmış yarım demet maydanoz Mantı hamuru için 2 su bardağı un 1 yumurta Tuz Su Mantı sosu için Yoğurt Sarımsak Kırmızı biber Tereyağı Nane Sumak Hamurun hazırlanması Öncelikle una bir yumurta kırılır. Daha sonra su ile hamur kıvamına gelene kadar yoğurulur. Hamur oklava ile 5 mm kadar veya en ince şekile gelene kadar açılır. Hamur,üzerine hafifçe un serpiştirilmiş geniş bir kesme tahtasına alınır. Büyük daire şeklinde açılan hamur düz aüızlı bir bıçak ile önce enlemesine ve sonra da boylamasına yaklaşık 3-4 cm karler şeklinde kesilmiş olur. Kare şeklinde olmayan hamurun kenarında kalan parçalar ortalarından büzülerek fiyonk makarna şeklinde hazırlanır ve içleri boş olarak pişirilmek üzere kenara konulur. Mantının içinin hazırlanması Kıymaya tuz ve karabiber ile yıkayıp doğradığımız maydanoz ve çok ince doğranmış soğanla güzelce karıştırılıp mantının içini hazırlayınız. Pişirme, Sos hazırlama ve Servis Bir tencereye suya tuz ekleyip hafif hafif orta ateşte kaynatın. Sonra hazırladığımız mantıları ilave edip haşlayalım. (mantılar suyun üzerine çıktığında pişmiş demektir) Daha sonra ocaktan alıp mantıların içine bir miktar soğuk su ilave edelim. Mantıları kevgir ile suyun içinde çıkarıp servis tabağına alalım. Salçalı sosu için; tavaya tereyağını koyup eritelim. İçine salçayı ilave edip karıştıralım. Mantıların üzerine yoğurtlu sosu gezdirerek dökelim. Yoğurdun üzerine salçalı sosu gezdirerek dökelim. Mantımızı nane, sumak ve pul biber eşliğinde servis yapalım. |
10 Mayıs 2019 04:45 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Domates Soslu Zeytinli Tavuk Butları ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı domates salçası - 1 yemek kaşığı biber salçası - 6 parça tavuk but eti Sosu İçin: - 3 su bardağı rendelenmiş domates - 1 yemek kaşığı domates püresi - 1 sarı domates - Tuz - Karabiber - Kekik - Kırmızı pul biber - Sumak - 1 su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin Üzeri İçin: - Taze biberiye Yapılışı: Zeytinyağı ve salçaları bir kasede karıştırıp tavuk but etlerinin üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve yapışmaz yüzeyli bir tavada hafif kızartın. Sosu için, rendelenmiş domates, domates püresi ve tavla zarı formunda doğradığınız sarı domatesi dikdörtgen bir fırın kabına alıp karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Hafif kızarttığınız tavuk but etlerini sosun üzerine alın. Çekirdeksiz siyah zeytini ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~ |
30 Nisan 2019 01:26 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Sucuklu Mantar Güveç ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 1 kangal sucuk - 500 gr mantar - 3 soğan - 3 diş sarımsak - 3 domates - 2 sivri biber - 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı - 100 gr kaşar peyniri - Tuz - Karabiber - Kırmızı pul biber Yapılışı: Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivri biberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu su da bekletin. Yağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Küçük güveçlere domates soslu mantar ve küp kesilmiş sucuğu paylaştırın. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın. ~ Afiyet Olsun ~ |
17 Nisan 2019 23:28 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği ... ~ Fırında Kuzu Kol ~ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - Bir bütün kuzu kol eti Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler: - 1 çay kaşığı kişniş tohumu - 1 çay kaşığı rezene tohumu - 2 kakule tohumu - Tuz - Karabiber - 1 çay kaşığı kimyon - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber - Yarım çay kaşığı toz tarçın - 2 yaprak taze rezene - 1 demet taze nane - 2 diş sarımsak - 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu - Yarım su bardağı zeytinyağı Yapılışı: Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır. Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır. ~ Afiyet Olsun ~ |
13 Nisan 2019 10:59 | |
vioLeta | Cevap: Günün Yemeği - Tencerede Orman Kebabı - Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: - 500 gr kuşbaşı et, - 2 adet patates, - 2 adet havuç, - 1 adet domates, - 1 adet yeşil biber, - 1 adet soğan, - 1 küçük kavanoz bezelye, - 2 çorba kaşığı salça, - Zeytinyağı, - Tuz, - Karabiber, - Kırmızı pul biber, - Sıcak su. Yapılışı : Tencereye etleri koyup, ağzını kapatalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Soğanı, domatesi, yeşil biberi ince ince doğrayalım. Patatesleri, havuçları küp şeklinde iri iri doğrayalım. Etler suyunu çektikten içine soğanı, zeytin yağını ilave edip, soğanlar hafif pembeleşene kadar kavuralım. Sonra domatesi, yeşil biberi, patatesleri, havuçları, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, tuzu ilave edelim ve 2-3 dakika kavuralım. Daha sonra tencerenin kapağını kapatıp, ara ara karıştırarak 5 dakika daha kavuralım. Sebzelerin üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave edip, orta ateşte pişirelim. Yemeği ocaktan almamıza yakın bezelyeleri ilave edip, 2-3 dakika daha pişirip, Orman Kebabımızı sıcak sıcak servis yapalım. ~ Afiyet Olsun ~ |
Bu Konuda 10 fazla Cevap bulunuyor. Bütün Cevapları görmek için buraya tıklayın. |