![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Günün Yemeği GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ÇERKEZ ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 Bardak Mısır 1 Bardak Aşurelik Buğday 1 Bardak Yoğurt 2 Adet Yumurta Sıvı Yağ, Tereyağ,Margarin Bir Miktar Tavuk Eti 1 Kaşık Un Nane Tuz HAZIRLANIŞI 1 bardak mısır ve 1 bardak aşurelik buğday akşamdan ıslatılarak haşlanır. Diğer tarafta tencereye 3 karışım yağdan birer fincan konulur. Un ilave edilerek 4-5 dk. kavrulur. Üzerine kaynar su konulur. Haşlanan malzemeler de ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Bir başka kapta yoğurtla birlikte 2 adet yumurta iyice çırpılır. Biraz da su katılır. Hazırlana karışım çorbaya yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Diğer tarafta ise br miktar tavuk eti haşlandıktan sonra doğranarak çorbaya katılır. Tuz ve nane eklenerek bir kaç taşım kaynatılır. Ocaktan indirdikten sonra 15 dk. dinlendirilip servis edilir. SADRAZAM KAYIĞI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 5 kabak 2 domates 1 büyük kuru soğan 200 gr. Kıyma 1 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı biber salçası Pul biber Karabiber Tuz Sosu için; 1 su bardağı süt 1 kaşık tereyağı 1 kaşık un Tuz Kaşar peyniri Hazırlanışı; Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin. Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın. Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun. Beşamel sos; Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin. Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz... TOP TOP KÖFTE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * 750 gr kıyma * 1 adet yumurta * 1 diş sarımsak * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 2 dilim ekmek içi * Yarım çay bardağı süt * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * Kızartmak için 1,5 su bardağı ayçiçek yağı Ayrıca : * 5 adet domates, soyulmuş ve küp küp doğranmış * 7-8 sivribiber, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış * 1 diş sarımsak, doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 tatlı kaşığı karabiber * Tuz * Ekmek içlerini süt ile ıslatın. Köfte harcı için verilen malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. * Yoğurduktan sonra üzerini streçleyerek en az 1-2 saat (en iyisi 1 gece) buzdolabında bekletin. * Ertesi gün harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar alıp yuvarlayın. * 1,5 su bardağı yağı kızdırın. Köftelerinizi 2 parti halinde kızartın. * Kızarttığınız köfteleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. * Bu arada 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya alın. Domatesleri, biberleri ve sarımsağı ilave edin. Domates ezilene kadar (15-20 dk) pişirin. * Tuzunu ve karabiberini ekleyin. Servis yapacağınız zaman tabağa alın. Üzerine köfteleri koyarak servis edin. Sade Pilav Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 4 çorba kaşığı sıvı yağ 1 çorba kaşığı margarin(Ben tereyağla yaparım) 3 su bardağı su veya etsuyu tuz Hazırlanışı: Pirinçler ayıklanır, yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir. Tekrar yıkanır, süzülür. Pilav tenceresine sıvıyağ, margarin, su konup kaynatılır. Pirinçler ilave edi*lir. 4-5 dakika harlı ateşte sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: *1 adet atom(eisberg) marul *1 adet domates *birkaç yaprak taze fesleğen *zeytin yağı-limon sosu,tuz HAZIRLANIŞI: Malzemeleri irice doğrayıp harmanlayın. Üzerine zeytinyağı-limon sosunu dökün. KAYISILI MUHALLEBi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. * 3 kahve fincanı toz şeker * 3 kahve fincanı un * 1 litre süt * 1 yumurta sarısı * Vanilya * 75 gr tereyağı * 8-10 kuru kayısı * Biraz badem * Ayrıca 1 bardak şeker * Süt, un, şeker ve yumurta sarısını karıştırıp muhallebi gibi pişirin, vanilya ve yağ ekleyip biraz çırpın. * 1 bardak şekeri az su ile karamelize edilp ıslatılmış yuvarlak borcama yayın. * Üzerine haşlanıp ikiye bölünmüş kayısıları dizin. * Haşlanıp kabukları soyulmuş bademleri aralarına dizin. * Muhallebiyi dökün. * Buzdolabında bir gece bekletip ters çevirerek servis tabağına alın. AFiYET OLSUN.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ekşili Terbiyeli Köfte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tepsiye Serpmek İçin :
Terbiyesi İçin:
Köftelerin Hazırlanması :
Terbiyesinin Hazırlanması :
Kaçak Kız Bohçası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamur İçin :
Börek Harcı İçin :
Üzerlerine :
Mantarlı Kıvırcık Salata Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Portakal Pelteli Panna Cotta Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Portakal Peltesi İçin :
Panna Cotta İçin :
AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| ![]() |
![]() | #3 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KREMALI KEREViZ ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Tarifi: Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim. EV YAPIMI BEYTi KEBABI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamurun Malzemesi:
Köftenin Malzemesi:
Sos için:
Tarif: Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım. Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim. Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım. Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. (NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.) Malzeme Listesi:
Tarif: Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım. ETiMEK SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme Listesi:
Tarif: Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım. TiRAMiSU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Yapılışı: Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir. Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir. AFiYET OLSUN.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Corbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 tavuk gögsü ya da 2 tavuk budu 1/2 bardak tel sehriye ya da arpa sehriye 5 bardak su 1/2 limon 1 yumurta sarisi 1 kasik un 5 bardak su Tuz Yapılışı: Tavuk etlerini cigden kücük kücük dograyip 1 kasik tereyaginda güzelce kavurunuz. Ardindan 5 bardak su koyup kaynamaya birakiniz. Corbanin suyu kaynayinca sehriyeleri ve tavuk bulyonu atip sehriyeler pisene dek kisik ateste kaynatiniz. Sehriyeler pisince bir kapta yarim limon, 1 kasik un ve 1 yumurtanin sarisini güzelce cirpip corbaya yediriniz.Tuzunu kontrol edip atesten aliniz. Sicak servis ediniz. k Kekikli Tonbiş Köfte Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 300 gr yağsız dana kıyması, 1 baş orta boy rendelenmiş soğan, iki avuç kadar maydanoz, ekmek içi, karabiber, yeni bahar, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım kaşık domates salçası, iki tatlı kaşığı kekik , iyice yoğurulup, şekil verildikten sonra , zeytinyağında , üzerine kekik serpip kapağı kapalı tavada suyunu çekene kadar pişirilecek. Karışık Bahçe Salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Salata, bahçeden henüz koparılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan, taze nane, tere ve marulcuklar içeriyor .Üzerine limon ve sızma zeytinyağı" ... Zeytinyağlı Bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Güzel ve doyurucu bir ikili ! Kepekli Pirinç Pilavı için, 2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin. Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin. Zeytinyağlı Bezelye için gerekenler, * 1/2 kilo iç bezelye * 1 baş soğan * 1 adet havuç (küp küp doğranmış) * 1 adet patates ( küp doğranmış) * 1 adet yeşil biber * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * 4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası * bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin . Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. Kalburabastı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eski yapılışında, tatlıda küllü su kullanılıyormuş . Odun kömürünün külü , su ile kaynatılıp dinlendirildikten sonra üzerindeki berrak su alınıp tatlı yapılıyormuş . Küllü su olmadığına göre yerine maden suyu kullanıyoruz.Üzerine tırtıklı görünüm verebilmek için "kalbur" gerekli. 2 su bardağı un (bende biraz daha fazla oldu) 1/3 su bardağı maden suyu 1 çay bardağı zeytinyağı 3 kaşık dövülmemiş ceviz Şurubu için: 1 su bardağı şeker, 1 + 1/4 su bardağı su , 2 tatlı kaşığı limon suyu . Şurup hazırlanıp, soğuması için bir kenara konulacak. Geniş bir kaba un elenip, ortasına maden suyu konup , kenardaki un üzerine zeytinyağı gezdirilecek. Hamur kulak memesi kıvamında hazırlanıp, 12 parçaya bölünecek. Her beze kalbur ( veya benzeri ) üzerine konup yassıltıldıktan sonra ortasına ceviz içi konup rulo yapılarak sarılacak. Yağlı kağıt serili tepside , önceden ısıtılmış fırında,üzeri pembeleşene kadar pişirilecek. Fırından çıkınca soğuk şerbet dökülüp , şurup çekene kadar tepsiye kapak örtülecek.Soğuduktan sonra sevdiklerinize ikram edebilirsiniz... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yoğurt Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (5 kişilik); 3 yemek kaşığı un 4-5 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı tereyağı 2 avuç tel şehriye / arpa şehriye Tuz Pul biber Nane Yapılışı; Unu ve yoğurdu orta boy tencerede krema görünümü elde edene kadar karıştırıyoruz (Topak topak olmasın diye). Sonra üzerine suyunu karıştırarak ekliyoruz. Ateşin üzerine koyup tuzunu da ekleyip ara ara karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbanın içine tel ya da arpa şehriyeleri ekleyip olmasını bekliyoruz. Diğer taraftan tereyağını kızdırıp içine nanesini ekliyoruz ve ateşi kapatıp tereyağı, nane karışımının içine pul biberi ekliyoruz (Ateşteyken eklenince pul biberler yanabilir). Bu tereyağı, nane, pul biber karışımını ateşten aldığımız çorbamızın üstüne döküyoruz. Bir iki kere karıştırıp tenceremizin kapağını kapatıyoruz. Salçalı,Biberli Pirzola Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 14 kalem pirzola 1 domates 2 çay bardağı tat domates rendesi 1/4 kırmızı kaliforniya biberi 1/4 sarı kaliforniya biberi 1 soğan 1 çorba kaşığı kekik 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber 1,5 çay bardağı su Yapılışı Soğanları halka halka doğradım. Düdüklü tencerenin dibine döşedim. Üstüne pirzolaları yerleştirdim. Domatesleri halka halka kesip onu da pirzolaların üzerlerine koydum. Kaliforniya biberlerini de ince ince kesip, domateslerin üzerlerine serpiştirdim. Sonra sırasıyla domates rendesi, zeytinyağı, tuz, kekik ve karabiber geldi. Suyunu da ilave ettikten sonra. Tencerenin kapağını kapatıp altını yaktım. Tencere buhar çıkarmaya başladıktan sonra, ocağın altını kısıp, 15 dk kadar pişirdim. ARPA ŞEHRİYE PİLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; 2 Su bardağı arpa şehriye 3 Su bardağı sıcak su 1 Yemek kaşığı tereyağı Yapılışı; Tereyağı teflon tencerede eritilir. Arpa şehriyeler eklenerek 3-4 dakika kavrulur. Kaynar su eklenir, bir kez karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika sonra ateş söndürülür. Tencere ile kapa arasına bir kağıt havlu yerleştirilerek, pilavın 1-2 dakika demlenmesi sağlanır ve servis yapılır. Gavurdağı Salatası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 4 adet domates 4 adet küçük salatalık 4-5 adet sivri biber birkaç dal maydanoz 5-6 adet taze soğan arzuya göre birkaç adet kornişon turşu, doğranmış bir baş küçük kuru soğan, yemeklik doğranıp tuzla ovulmuş yarım limonun suyu yarım çay bardağı sızma zeytinyağı 1 yeme kaşığı nar ekşisi tuz arzuya göre 1 tutam kuru nane 1 su bardağı irice kırılmış ceviz Hazırlanması: Domatesleri, salatalıkları ve sivribiberleri fındık büyüklüğünde küp küp doğrayın. Maydanozu kıyın. Taze soğanları da doğrayıp tüm malzemeleri turşu ve kuru soğanla birlikte karıştırın. Zeytinyağını ve limonu da karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayın. Kullanıyorsanız naneyi ekleyin. En son cevizi salatanızın üzerine serpip servis yapın. ÇİKOLATALI LOKUM Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler -125 gr. tereyağı -1 su bardağı un -1 su bardağı toz şeker -4 su bardağı süt -1 paket vanilya -hindistan cevizi İçine sürmek için; -1 su bardağı süt -1 paket kakaolu pasta kreması Hazırlanışı: * Tereyağı eritilerek un konulur ve 2-3 dakika kavrulur. * Süt ve şeker eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. * En son vanilya eklenir. * Mikserle yaklaşık 5 dakika çırpılır. * Büyük fırın tepsisine bolca hindistan cevizi serpilir, üzerine pişen muhallabi dökülür ve kaşıkla yayılarak düzeltilir. * 1 su bardağı süt ile pasta kreması mikserle çırpılır, muhallebinin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. * Soğuduktan sonra istenilen büyüklükte dikdörtgenler kesilerek rulo yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! Konu Sır tarafından (27 Ocak 2011 Saat 13:07 ) değiştirilmiştir. |
| ![]() |
![]() | #5 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. KREMALI KEREViZ ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 3 tane kereviz * 1 tane limon * 1 tane portakal * 1 paket krema * 1 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı tereyağı * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * yeterince tuz * üzerine çekilmiş karabiber * 1 litre su (çorbanın koyuluğuna göre biraz daha arttırılabilir) * 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber Tarifi: Kerevizleri ayıkladım, küp şeklinde doğradım, tencereye koydum. Portakalı, limonu sıktım, tencereye suyla birlikte ilave ettim. 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip kerevizleri yumşayıncaya kadar pişirdim. Parçalayıcıyla (blender) püre haline getirdim. Üzerine kremayı döktüm. Tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağını koydum, unu ekledim, biraz kavurdum. Kavrulan unu tencereye ekleyip karıştırarak bir taşım kaynattım. 1 yemek kaşığı tereyağı tavada kızdırıp, toz kırmızı biberi ekledim. Çorbanın üzrine döktüm. Çorbayı servis ederken kereviz saplarıyla ve taze çekilmiş karabiberle süsledim. EV YAPIMI BEYTi KEBABI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamurun Malzemesi: bardak ölçümüz 240gr lık su bardağı * 4 su bardağı un+elimizin ucuyla iki serpme daha hamuru toparlamak için * 1 su bardağı ılık su * yarım su bardağından 1 parmak fazla süt * 1 paket yaş maya * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı toz şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 300 gr tel peynir veya taze kaşar Köftenin Malzemesi: * yarım kilo köftelik kuzu kıyma veya dana kıyma da olabilir * 1 tane kuru soğan * 2 diş sarımsak * 2 dilim bayat ekmek * yeterince tuz, karabiber, yeni bahar veya köfteye koyduğunuz herhangi baharat da olabilir Sos için: * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı domates salçası * 1 tatlı kaşığı tereyağı * 1 tatlı kaşığı pul biber Tarif: Önce hamuru pidedeki gibi hazırladım sadece tereyağını eklemedim onu üzerine yakmak için ayırdım, kabarması için kenara koydum. Hamur kabarırken köfteyi hazırladım. Bütün köftelik malzemeyi kaba koydum, soğanı, sarımsağı içine çenttim, malzemeyi iyice köfte yapar gibi yoğurdum. Köftelik harcı dörde böldüm, elimle herbirine uzun silindir şeklini verdim. Tepsiye koyup kenara bıraktım. Mayalanan hamurumu dörde böldüm, oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde, yarım santim kalınlığında açtım. Üstüne hazırladığım tel peynirini serdim, köfteyi koyup rulo şeklinde sardım. Ruloyu 3 santim kalınlığında kesip yağlı kağıt serili tepsiye aralıklarla dizdim. Bu işlemleri öbür hamurlarda da uygulayıp, hamura ve üzerine yumurta sarısı sürdüm. Tepside 10 dakika beklettim. Önceden ısıttığım 200° C fırında hamurlar kızarana kadar pişirdim. Servis tabağına alıp, patates kızartması, domates ve biberle süsledim. Ocakta kızdırdığım salça, pul biber ve yağı üzerine gezdirdim. Sıcak sıcak servis yaptım. Zeytinyağlı Domates Soslu Kabak Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. (NOT:Aynı yemegi patates yada patlıcanla da yapabilirsiniz.) Malzeme Listesi: * 4 tane kabak * 4 tane domates * 2 diş sarımsak * 2 yemek kaşığı biber sos 2 tane taze biberde olabilir * 1 çay bardağı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı salça * yeterince tuz,karabibe pul biber * üzerine yarım demet dereotu Tarif: Kabakları ayıklayıp yıkayıp uzunlamasına çöp şiş kalınlığında kestim istif ederek düzgünce tencereye koydum. 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve baharatları serpip kabakları tencereyi sallayarak soteledim kapağını kapatıp kabaklar suyunu çekene kadar pişirdim.Kabakları düzenini bozmadan servis tabağına aldım.Tencereye kabuklarını soyduğum küp şeklinde doğradığım domatesleri koydum yağını minik doğradığım sarımsağı ilave ettim salçayı biber sosu katıp kavurdum.Tuzunu katıp ocağı kapattım.Kavurduğum sosu servis tabağına aldığım kabağa döktüm.Üzerine dere otunu doğrayıp soğuyunca servis yaptım. ETiMEK SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzeme Listesi: * 1,5 paket etimek * 1 kilo yoğurt * 3 tane havuç * 4 tane taze soğan * 1 su bardağı haşlanmış mısır * arzu ettiğiniz kadar mayonez * yarım demet maydanoz * yarım demet dereotu * yeterince tuz * 1 yemek kaşığı zeytinyağı Tarif: Yoğurt ve mayonezi karıştıralım. Büyük borcam tepsiye önce biraz yoğurt, ardından etimekleri sıra halinde dizelim. Dizdiğimiz etimeğin üstüne tekrar yoğurt sürelim. Bir sıra daha etimek dizelim, artan yoğurdu üstüne sürelim, tepsiyi dolaba kaldırıp bir gece dolapta bekletelim. Ertesi gün dolaptan çıkartalım. Ayıklayıp rendelediğimiz havuçları yağ ile kavurup, yoğurtlu etimeklerin üzerine yayalım. Taze soğanı, maydonozu, dereotunu ayıklayıp doğrayalım, içine mısırı katıp karıştıralım, salatamızın üzerine serelim. Soğuk servis yapalım. TiRAMiSU Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 paket kedi dili büsküvisi(ben pastaneden alıyorum.yarım kg yetiyor) 4 yumurta(sarısı ve akları ayrılmış) 1 paket vanilya 500 gr labne peyniri 1 bardak pudra şekeri 1 paket krema sertleştiricisi 2 bardak sıcak kahve - 2 bardak suya 4 kaşık neskafe konularak hazırlanmış Yapılışı: Kahve hazırlanıp soğutulur. kreması için, şekerin yarısı yumurta sarısına, diğer yarısı beyazına katılarak çırpılır. sarısına çırpılmış aklar haricinde malzemeler konulup karıştırılır. aklar tahta bir kaşık yardımıyla hafifçe ilave edilip karıştırılır. dolapta yarım saat bekletilir. Kedi dilleri hafifçe kahveye batırılarak dikdörtgen bir borcama dizilir. üzerine kremanın yarısı dökülür. kalan kedi dilleriyle aynı işlem tekrarlanır. kremanın kalanı dökülüp bir spatulayla düzeltilir. buzdolabında bir gece bekletilir. servisten önce üzerine bir çay süzeği yardımıyla bolca kakao serpilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
| ![]() |
![]() | #7 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği oyy oy kıyamam sana sen sıte bırtanem yapar yollarız (: ---------- Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. GÜNÜN MENÜSÜ-PAZAR SOFRASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. SULTAN ÇORBASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 kaşık un 2 kaşık margarin 1 adet havuç 4 su bardağı et suyu veya su Kaşar peyniri Tuz ve karabiber Yapılışı: Unu yağda biraz kavurun. (Unun pembeleşmemesine dikkat edin. Sultan çorbasının özelliği renginin beyaz olmasıdır.) Sonra içine rendelenmiş havuç ilave edin ve karıştırın. Daha sonra 4 bardak su ilave ederek kaynayıncaya kadar ocakta bekletin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 10 dakika daha pişirin. Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş kaşar ve karabiber ilave ederek servis yapabilirsiniz. Tavuklu Muska Böreği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 tavuk göğsü + 1 tavuk but 1kg yufka 1 pırasa 1 küçük kavanoz mantar 2 domates 2-3 diş sarımsak 100gr kaşar tuz karabiber sıvıyağ Hazırlanması: Tavukları çok küçük doğrayıp sarımsakla kavurun. Pırasayı ve mantarı da doğrayıp tavaya ilave edin, kavrulsun. Domatesleri doğrayıp ekleyerek kavurun. Tuz ve karabiber serpin, kaşarı ekleyip soğutun. Yufkaları kalın şeritler halinde kesin. Uçlarına malzemeden koyup muska şeklinde sarın, sıvıyağda kızartarak servis yapın. KARNIYARIK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 8 adet patlıcan 200 gr. kıyma 5-6 adet sivri biber 3 adet domates 1 adet ora boy soğan 1/2 su bardağı sıvıyağ Tuz ve karabiber Patlıcanları yıkayıp sap tarafını kesip kabuğunu çizgili soyun. Orta kısmına yukarıdan aşağıya bir bıçakla çizik atıp yarık açın. Sıvı yağda 5 dakika çevirin. Diğer yandan küp doğranmış soğanları yağda kavurun. Üzerine kıyma, tuz, karabiber atıp kavurmaya devam edin. İki domatesi küp şeklinde doğrayıp kıymaya katın ve suyunu çekene kadar çevirmeye devam edin. Daha sonra patlıcanların içini kıymayla doldurup üzerlerini de sivri biber ve bir dilim domatesle süsleyip yayvan derin olmayan bir kaba dizin. Üzerine sıvı yağ gezdirin. Bir su bardağı su katıp orta ateşte pişirin. SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kurusoğan piyazlık doğranır,tuzla ovulur,yoksa mideye dokunur. Domates,salatalık,biber istenilen ölçülerde bölünerek soğanla buluşturulur.Maydanoz,taze nane dereotu,varsa roka çok yakışır.Lezzet için tuz,erken hasat zeytinyağı,nar ekşisi vede limon karıştırılarak üzerine boca edilir. FiRiK PiLAVI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gr kuzu kuşbaşı 1 büyük soğan 250 gr firik 250 gr pilavlık bulgur 4 su bardağı sıcak su 150 gr tereyağı 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Soğanı temizleyip küp küp doğrayın. Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. 4 su bardağı sıcak su ilave edip bir taşım kaynatın. * Haşlanmış nohudu ekleyin. Firik ve pilavlık bulguru ilave edip suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp 5 dakika dinlendirin. Tereyağını kızdırıp karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Sıcak olarak servis yapın. Yoğurtlu Süslü Patates Salatası Malzemeler: 4 Patates 1 Kase Sarımsaklı Yoğurt 2 Kaşık Mayonez 2 Kaşık Krem Peynir Tuz Üst Süslemesi İçin Havuç Rendesi Doğranmış Maydonoz Doğranmış Dereotu Mısır Kornişon Turşu Siz isteğinize göre üst süslemesini değiştirebilirsiniz. Yapılışı: Patatesleri haşlayıp ezelim içine biraz tuz ekleyip tabağa yayalım üzerine sarımsaklı yoğurt, mayonez, krem peynir karşımını dökelim üstünüde havuç, maydonoz,dereotu ,mısır,kornişon turşu ile istediğimiz gibi süsleyelim. MUHALLEBiLi KADAYIF Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malzemeler: yarım kg kadayıf 125g tereyağı+125g margarin muhallebisi: 1 lt süt 5 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı toz şeker şerbeti: 4 su bardağı toz şeker 3,5 su bardağı su birkaç damla limon hazırlanması: margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın. muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır. şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. AFiYET OLSUN,KEYiFLi PAZARLAR Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! |
| ![]() |
![]() | #8 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği GÜNÜN MENÜSÜ RAKI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. FIRINDA LEVREK Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: * 6 adet levrek * 4-5 soğan * 4 büyük patates * tane karabiber * defne yaprağı * 2 limon * zeytinyağı * tuz Hazırlanması: 1. Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın. 2. Fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin 3. Kalan patatesleri, soğanları,, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın. üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. en üste biraz tuz serpin. tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın. önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin) MEVSİM SALATA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 adet kıvırcık salata 2 adet salatalık 2 adet havuç 2 adet turp 1 adet küçük kırmızı lahana 2 adet domates 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon Tuz Hazırlanması: Salata yapraklarını yıkayın suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin. Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin. Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı limon suyu ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine dökün. KALAMAR Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 3 tane temizlenmiş kalamar 1 şişe soda un,bir tutam şeker Hazırlanması : Kalamarları yuvarlak yuvarlak kesin.diğer bir kaba sodayı ve şekeri koyun.kestiğiniz kalamarları sodalı suyun içine atın.30 dk bekletin.30 dakika sonunda kalamarları suyunu sıkarak çıkarıp kenara alın.yeterince tuz atın.hafif unlayın.kızgın yağın içinde kızartın. Diğer taraftan güzelce çırpılmış yoğurdun içine sarımsak,kekik atıp karıştırın.servis yaparken kalamarın yanında yoğurduda servis yapın. ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Yarım kg taze fasulye 4 Adet domates 2 Adet soğan 1 Çay bardağı zeytinyağı Yeterince su, tuz ve karabiber Hazırlanışı : Fasulyeleri yıkayıp başlarını kopartın, varsa kılçıklarını temizleyin. Fasulyeleri ikiye kırın veya keskin bir yardımıyla üç ince parçaya ayırın. Fasulyeleri yayvan bir tencereye dizin. Ortasına soyup, yıkadığınız soğanı yerleştirin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve fasulyelerin üzerine dökün. Zeytinyağı, tuz, şeker, karabiber ve yeterince su ilave edin. Kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Soğuyunca domates ve limon dilimleri ile süsleyip servis yapın PATLICAN SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 adet iri boy patlıcan 5 adet çarliston biber 1 adet salçalık kırmızı biber 5 adet kiraz domates 1 adet küçük boy kuru soğan 2 diş sarımsak 1/2 limon 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ Yapılışı: 1. Patlıcan, çarliston biber ve kırmızı biberi közleyin. (Ben kapaklı ızgarada közledim.) 2. Salatayı yapacağınız tabağa patlıcanı alın ve kabuklarını soyun. (Özellikle tabağa alıyoruz, çünkü közlendikten sonra patlıcandan çıkan su lezzet veriyor.) Biberleri de soyun. Hepsini irice doğrayın. 3. Kuru soğanı küp küp doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Kiraz domatesleri de ikiye ya da dörde bölün ve sıvıyağ, limon suyu, tuzu ekleyin. Fazla hırpalamadan karıştırın. Dereotuyla süsleyip servis yapabilirsiniz. KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : *5-6 adet közlenmiş kırmızı biber *Yarım demet maydanoz *1 diş sarımsak *1 tatlı kaşığı elma sirkesi *1-2 yemek kaşığı zeytin yağı *tuz Hazırlanması : Biberleriz közleyip kabuklarını soyun.(Hazır közlenmişte alabilirsiniz marketten).Bir kasede ezilmiş sarımsak,sirke ,tuz ve zeytin yağını karıştırın.Biberleri doğrayın servis tabağına alın.Üzerine doğranmış maydanozları ve hazırladığınız sosu gezdirip karıştırın.Afiyet olsun… ROKA SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 2 demet roka 2 tane taze soğan 2 Adet domates 1 dis sarimsak 1 tane limon 3 yemek kasigi zeytinyagi 1 çay kasigi tuz 1çay kaşığı pul biber Yapılışı : Rokalar yikanip ince ince dogranir.Domatesler iri küp şeklinde dogranir ve taze soğanlar doğranır hepsi dogranmis rokaya katilir. Sarimsak soyulup ezilir. Limon suyu,zeytinyagi ve sarimsak karistirilip sos hazirlanir.Roka ve dometese pul biber,tuz ve sos eklenip iyice karistirilir. ve en sonunda mutlu bir şekilde servis yapilir. DENİZ BÖRÜLCESİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Mazemeler : 1 demet deniz börülcesi Sosu için: 1 çorba kaşığı sirke 3 diş sarımsak ½ taze sıkımış limon suyu ½ çay bardağı zeytinyağı Sos Yapılışı : Sarımsakları soyun ve ezin. Taze limonu sıkın. Tüm sos malzemelerini büyükçe bir bardakta karıştırın. Yapılışı : Börülcelerin kök kısımlarını kesin.Yeşil kısımlarını güzelce yıkayın. Büyükçe bir tencereye su ilave edin ve kaynatın.Kaynamış suyun içine börülceleri ekleyin.Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.(taşırmamaya dikkat etmek gerekiyor) Yaklaşık 10dk haşlayın.Haşlanmış börülceleri kevgirle akan suya tutun ve süzgeçte süzülmeye bırakın. Süzülen Deniz Börülcelerini tek tek yeşil kısımlarını liflerden ayırıp,servis tabağına alın. Üzerine sosu gezdirin ve servis yapın. SICAK TAHİN HELVASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 300 Gr. Sade Tahin Helvası 1 Çay Bardağı Süt 1 Tatlı Kaşığı Tereyağ 1/2 Limon Suyu 1 Limon Kabuğu Rendesi Hazırlanması : Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bütün malzemeleri çatalla ezerek iyice karıştırın. (Birazcık kol yoruyor, bir ara el blenderini işe karıştırmak istesemde, kıvamını bozar diye korkup vazgeçtim.) Fırına dayanıklı kaselere, yada bir borcam kapağına 1 cm. kalınlığında pay edin. Helva kaselerini, sıcak fırının üst rafına yerleştirin ve 4-5 dk. pişirin. Daha sonra, fırının sadece ızgara özelliğini kullanarak, üzerlerini kızartın. |
| ![]() |
![]() | #9 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Menüsü GÜNÜN MENÜSÜ KIRMIZI ŞARAP Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. BONFİLE ET Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 kg. dana bonfile et Aldığı kadar sıvıyağ Biberiye Karabiber Hazırlanması : Etlerin altına üstüne baharat serpilir. Sıvıyağda birkaç saat bekletilir.Kızgın sıvıyağda kızartılıp sıcak servis yapılır. MANTAR SOTE Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 500 gr. mantar 1 adet domates 1 adet kuru soğan 5 - 6 diş sarımsak 2 adet sivri biber 1 adet kırmızı biber 1 çay bardağı mısır 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kekik tuz sıvıyağ Yapılışı: ilk olarak mantarlarımızı yıkıyor ve diğer malzemelerimizi hazırlayana kadar limonlu suda bütün olarak bekletiyoruz. Diğer taraftan kuru soğanımızı minik, sivri biberimizi 1 cm. kalınlığında doğruyor ve sıvı yağda soteliyoruz. Soğanlarımız tam pembeleşmeden mantarlarımızı iri iri doğruyor ve ilave ediyoruz, mantarlarımız suyunu çeker çekmez ezilmiş sarımsak ve yarım halka şeklinde doğradığımız kırmızı biberleri ekliyor ve kısık ateşte tüm malzemelerimizi pişriyoruz mantarlarımız iyice kızarmadan küp küp doğradığımız domatesleri ve haşlanmış mısırımızı ilave ediyor ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz. En son tuz ve diğer baharatlarımızla lezzetlendirerek servise sunuyoruz. Püf noktası: Mantar pişiriken kararmaması için öncelikle mantarlarımızı limonlu suda bekletmemiz gerekir bununla birlikte pişirme esnasında domatesleri ilave edene kadar tenceremizin kapağını kapatmamalıyız. RUS SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1 kutu karışık garnitür, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, ve tuz Hazırlanışı Patates, havuç ve bezelyeden oluşan garnitürü iyice yıkayıp, süzün. Küçük bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip, kaynatın. Kaynayan suya garnitürü ilave edip 10 dakika haşlayın. Haşlanan garnitürleri süzdükten sonra kaseye alın. Yoğurt, mayonez ve tuzu karıştırıp, garnitürün üzerine dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın, Servis yapın. BÖĞÜRTLENLİ PASTA Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 3 katlı hazır pasta keki 1 paket çilekli-böğürtlenli pasta kreması 1 paket krem şanti 300 ml yada 2,5 bardak süt Böğürtlen Hazırlanması : Önce pasta kremasına 300 ml süt ekleyerek mikserle katılaşıncaya kadar çırpıyoruz. Kremamız hazır olunca 1,5 bardak süte bir yemek kaşığı şeker koyup cezvede biraz ılıtıyoruz ve pastamızın ilk katını ılık sütle ıslatıyoruz sonra kremanın yarısını sürüyoruz. İkinci katı kremanın üstüne yerleştirip onu da sütle ıslatıyoruz ve kremanın kalanını sürüyoruz.(Ben pastamda kullanmadım ama bu katların birine meyve parçacıkları koyabilirsin, belki damla çikolata da lezzet verebilir.) En son katı da yerleştirip onu da ıslatıyoruz ve pastanın üstüne 1 bardak sütle hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz.Son olarak pastamızın üstünü taze böğürtlenle kaplıyoruz.Bir gece buzdolabında bekletiyoruz.Ertesi gün yapılışı kolay tadı güzel bir pastaya sahip oluyoruz . |
| ![]() |
![]() | #10 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Günün Yemeği GÜNÜN MENÜSÜ AYRAN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. LAHMACUN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 2 Su Bardağı Un 2 Çay Kaşığı Tuz 3 gr Kuru Maya 1/2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 1/4 Su Bardağı Ilık Su 150 gr Yoğurt 450 gr Domates 1 Orta Boy Soğan 250 gr Kıyma 1 Demet Maydanoz 5 Diş sarmısak 5 Adet Sivribiber Karabiber, Tuz Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak, soğan, maydanoz, ve sivribiberi ince kıyın. Sarmısağı dövün. Maya ve toz şekeri ılık suyla ezin. Limonu 8’e bölün. Kabuklarını soyduğunuz domatesleri de minik küpler halinde doğrayın. Unu eleyin. 2 yemek kaşığını ayırıp kalanını 2 çay kaşığı tuzu katıp karıştırın. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Mayalı şekerli suyu ve yoğurdu koyup iyice karıştırın. Elde ettiğiniz yumuşak hamuru ele yapışmaz kıvama gelene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 30 dakika kadar ılık bir ortamda mayalanmaya bırakın. Hamuru iri yumurta büyüklüğünde pazılara (hamur parçaları) ayırın. Her pazıyı unlayarak elinizle yarım santim kalınlıkta yuvarlak olarak açın. Bu arada harcı hazırlayın. Bunun için, bir kapta domatesi, soğanı, kıymayı, maydanozu, sivribiberi, sarmısağı, tuz ve karabiberi iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı, açtığınız hamurların üzerine yayın. Ancak hamurların kenarında 1 cm kadar boşluk kalmalı. Unladığınız fırın tepsisine lahmacunları dizin. Önceden 220 derecede ısıttığınız fırına koyduğunuz lahmacunları 15 dakika sonra çıkarabilirsiniz. MEVSİM SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 1/2 Kırmızı Lahana 1/2 Göbek Salata 1/2 Havuç 1 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Beyaz Peynir 1 Çay Kaşığı Mısır 1/2 Domates Karabiber, Tuz Krema için 1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı Limon Suyu Yapılışı : Kırmızı lahanayı ve göbek salatayı geniş bir salata kabına doğrayıp havucu rendeleyin. Mısır ve peyniri üzerine ekleyin. Dilimlenmiş domateslerle süsleyin. Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın. SOĞAN SALATASI Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 3 adet orta boy kuru soğan yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak yarım tatlı kaşığı tuz yarım limonun suyu 1 kahve fincanı zeytinyağı Yapılışı : Soğanlar yarım daire şeklinde doğranır, tuz ve kimyonla yumuşayana kadar ovulur, kıyılmış maydanozla karıştırılır, üzerine limon suyu ve zeytinyağı gezdirilir. REVANİ Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : -3 yumurta -3 çay bardağı un -3 çay bardağı irmik -3 çay bardağı yoğurt -1 çay bardağı sıvı yağ -1 çay bardağı şeker -2 paket kabartma tozu -2 paket vanilya -hindistan cevizi Şerbeti için : 4,5 su bardağı şeker 4,5 su bardağı su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Yapılışı : Yumurtaları şekerle birklite beyazlaşıp köpük olana kadar çırpalım. Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım. Elenmiş unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyaları ekleyip mikserin düşük ayarı ile karıştıralım. Hamuru margarinle yağlayıp, tabanına un serptiğimiz tepsiye boşaltalım. 180 derece ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerine önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Tatlıyı sönmüş fırına sürüp 5 dk. şerbetini emmesini sağlayalım. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpelim. Şerbeti için şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak, iyiee soğutalım. |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
günün, menüsü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
2023 yılının en iyi 100 yemeği açıklandı: Listede 8 Türk yemeği yer aldı | Zeytin | Yaşam ve Detay | 3 | 14 Aralık 2023 14:44 |
Düğün yemeği cenaze yemeği oldu, en mutlu günleri en acı günlerine dönüştü! | İpek- | Yaşam ve Detay | 4 | 13 Mart 2023 23:49 |
Bat Yemeği | Funda | Diyet Tarifleri | 0 | 01 Mayıs 2018 21:04 |
Patlıcan Yemeği | Amelia | Sebze Yemekleri | 0 | 30 Ağustos 2014 21:24 |
ıspanak yemeği | Bora | Sebze Yemekleri | 14 | 19 Mayıs 2011 17:19 |