IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Avatar
Adem
Avatar
Absent
Avatar
Thilda
Avatar
Own
Avatar
Julide
Avatar
idyllic
Avatar
dae
Avatar
NucLeaR
Avatar
Schwarz
>
+
Konu: Sütlü Karnabahar Çorbası Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
02 Şubat 2010 03:30
YapraK
Sütlü Karnıbahar Çorbası


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
1 kase karnabahar
1 patates
1 soğan
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 su b. süt
1 tutam dereotu
Sade organik tuz
Su

Hazırlanışı
1 adet soğanı yemeklik kesin.1 adet patatesi ve karnabahar parçasını ince olarak kesin.Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin. Çorba piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin.

Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edip servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
11 Ocak 2010 18:30
YapraK
Sütlü Karnabahar Çorbası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)
*
2 adet kucuk patates (kup dogranmis)
*
1 adet iri sogan (ince dogranmis)
*
1 l su
*
1 adet tavuk bulyon
*
500 ml sut
*
3 y.k. zeytinyagi
*
1/2 c.k. kisnis
*
1/2 c.k. kimyon
*
1/2 c.k. paprika
*
50 g rendelenmis kasar peyniri
*
Biraz tuz, karabiber
*
Bir kac dal taze kekik

Yapilisi:

1.
Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin. Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin.
2.
Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin. Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin. Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin.
3.
Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin. Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz.
4.
Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun!

Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!

7-8 kisilik

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı