IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 18:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Karnabahar Çorbası




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler:

*
1 adet karnabahar (~500 g, ciceklere ayrilmis)
*
2 adet kucuk patates (kup dogranmis)
*
1 adet iri sogan (ince dogranmis)
*
1 l su
*
1 adet tavuk bulyon
*
500 ml sut
*
3 y.k. zeytinyagi
*
1/2 c.k. kisnis
*
1/2 c.k. kimyon
*
1/2 c.k. paprika
*
50 g rendelenmis kasar peyniri
*
Biraz tuz, karabiber
*
Bir kac dal taze kekik

Yapilisi:

1.
Teflon bir tavaya yagi alip kizdirin, sogani ekleyip seffaflasincaya kadar soteleyin. Patates ve karnibahari tencereye ekleyip bir kac dakika daha kavurmaya devam edin.
2.
Tavuk bulyonu suda cozdurup tencereye ekleyin. Baharatlari ve sutu de tencereye ekledikten sonra atesi yukseltip kaynamaya birakin. Corba kaynamaya baslayinca altini kisin ve tum sebzeler yumusayincaya kadar (~30 dk) pisirin.
3.
Sebzeler pistikten sonra corbayi puruzsuz olana kadar blendirdan gecirin. Eger corbaniz cok kati olursa biraz daha su ekleyerek kivami yakalayabilirsiniz.
4.
Kasar peyniri ve kekik dallari ile susleyip sicak sicak servis yapin. Afiyet olsun!

Dilerseniz tavuk bulyon yerine gercek tavuk suyu kullanabilirsiniz, su miktarini ona gore ayarlamaniz yeterli!

7-8 kisilik

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 02 Şubat 2010, 03:30   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sütlü Karnıbahar Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler :
1 kase karnabahar
1 patates
1 soğan
1 çorba k. tereyağı
2 diş sarımsak
1 su b. süt
1 tutam dereotu
Sade organik tuz
Su

Hazırlanışı
1 adet soğanı yemeklik kesin.1 adet patatesi ve karnabahar parçasını ince olarak kesin.Üzerine 1 su bardağı süt ve sıcak su ilave edin ve çorbayı pişirin. Çorba piştikten sonra çorbayı blendırdan geçirin.

Çorbayı servis tabağına alın ve üzerine ince kesilmiş olan dereotunu ilave edip servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
corbasi, çorbası, karnabahar, karnibahar, karnıbahar, sutlu, sütlü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cheddar Peynirli Karnabahar Çorbası mCx Çorbalar 0 26 Mart 2022 09:47
Sütlü Soğanlı Karnabahar Çorbası Tarifi Cappy Çorbalar 0 31 Ocak 2015 22:15
Sirkeli Karnabahar Çorbası Elysian Çorbalar 1 12 Temmuz 2014 06:27
Karnabahar Çorbası Dilara Çorbalar 0 30 Nisan 2009 12:41
FırınLanmış Karnabahar Çorbası konTes Çorbalar 3 13 Mart 2009 02:02