![]() |
![]() |
26 Eylül 2009 19:42 | |
YapraK | Soslu Baharatlı Kıymalı Mantı Makarna Malzemeler: 250 gr mantı makarna, 350 gr dana ya da kuzu kıyma, Doğranmış 1 orta boy soğan (1/2 su bardağı), 1/2 su bardağı doğranmış yeşil biber, 1 diş dövülmüş sarımsak, 1 çırpılmış yumurta, 1/4 su bardağı ekmek kırıntısı (galeta unu), 1/4 tatlı kaşığı tarçın, 1/4 tatlı kaşığı yenibahar, 1/4 tatlı kaşığı biber, 400 gr reyhanlı domates sosu, İsteğe bağlı olarak bir miktar rendelenmiş kaşar peyniri. Hazırlanışı: Makarnayı tarifteki gibi pişirin ve süzün. Büyük bir tavada; eti, soğanı, yeşil biberi ve sarımsağı, et kahverengileşinceye dek pişirip yağını süzün. Bu arada, orta boy bir kâsede yumurta, galeta unu, tarçın, yenibahar ve biberi karıştırın ve etli karışıma ekleyin. Üzerine sosun 1/4`ünü ekleyip iyice karıştırın. Her bir makarnanın içine hazırladığınız karışımdan aldığı kadar doldurun ve makarnaları, kare şeklinde derince bir fırın kabına dizin. 210 °C ısıtılmış fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Servis tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine bir miktar sos gezdirin. Dilerseniz rendelenmiş kaşar peyniri serpip servis yapın. |