⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Konu: Enginarlı Bakla Konu Cevaplama Paneli
Kullanıcı isminiz: Giriş yapmak için Buraya tıklayın
Boot Engelleme Sorusu
Başlık:
  
Mesajınız:
Başlık Sembolleri
Konunun başında Sembol kullanmak için aşağıdaki Listeden bir Sembol seçiniz:
 
   

Diğer Seçenekler
Diğer Seçenekler
Değerlendirme
İsterseniz bu Konuyu buradan değerlendirebilirsiniz.

Konuya ait Cevaplar (Yeniler yukarda)
11 Ağustos 2022 18:11
Beatrice
Cevap: Enginarlı Bakla

Çok severim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
04 Şubat 2020 23:26
MeyRa
Enginarlı Bakla

Enginarlı Bakla

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Enginarlı Bakla İçindekiler


3 adet enginar
150 gr taze iç bakla
5-6 dal dereotu
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1/2 adet limon suyu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağı
Su
İsteğe göre,
1/2 çay kaşığı karabiber


Düdüklü tencerenizin altını açın. 3 adet enginarı önce ortadan sonra tekrar ortadan ikiye keserek 4’e bölün ve içine ekleyin. İç baklaları da iyice yıkadıktan sonra kestane çizer gibi çizip tencereye atın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip kapağını kapatın. 6 dakikada hem baklalar hem de enginarlar pişecektir. Eğer düdüklü tencereniz daha büyükse biraz daha uzun sürebilir.
Mutfak robotuna 5-6 dal dereotu, 2 diş sarımsak, 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz ve yarım limonun suyunu ekleyip çalıştırın. Zeytinyağı ve limonu yüksek hızda karıştırınca mayonez gibi bir renk alıyor ve elde karıştırdığınız gibi kolayca ayrışmıyorlar. Dilerseniz yarım çay kaşığı kadar karabiber de ekleyebilirsiniz. Ben çok yakıştırıyorum. Enginarlar ve baklalar pişince tencereden alıp kalan sularını süzün ve henüz buharları üzerindeyken hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. Sıcakken ekleyince sosu çok daha iyi bir şekilde içine çekecek. Kıbrıs usülü zeytinyağlı enginar ve iç baklalarınız işte bu kadar kısa sürede hazır.

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı