IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sarya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 17 Ocak 2022, 22:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzdolabında Et Saklamanın Püf Noktaları




Çabuk bozulma özelliğine sahip olmasından dolayı kırmızı eti muhafaza etmek oldukça zordur. Bu nedenle her bayanın işine yarayacak püf noktalar özellikle kurban bayramında fazla miktarda kalan eti doğru bir şekilde saklamayı sağlayacaktır. Birkaç gün dinlenmesi için tercih edilen buzdolapları için eti büyük parçalardan ziyade küçük dilimlere ayırarak saklamak gerekir. Bu şekilde buzdolabı soğukluğunun etin her yanına ulaşması daha mümkün olacaktır.

Kıyma Buzdolabında Ne Kadar Süre Saklanabilir?

Parça ete nazaran bozulma hızı daha çabuk olan kıyma, kısa sürede tüketilmesi önerilen bir besindir. Bir günde kıymanın kullanılması idealken, daha fazla buzdolabında saklanması gereken durumlarda bu süre iki günü geçmemelidir. Derin dondurucu kısmında aylarca saklansa da sorun olmayan et ve kıyma gibi yiyecekler de 3 ayı geçirmeden tüketilmesi gereken besinlerdir.

Buzdolabında Et Saklarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Buzdolabının alt kısmında birkaç gün muhafaza edilmek istenen et olduğunda mutlaka buzdolabının soğutma ayarı en yüksek ayarda olmalıdır. Ayrıca etin üstünü kapalı bir şekilde buzdolabına koymak, etin terleyerek bakteri üretmesine neden olacaktır. Büyük parçalar şeklinde ve üstü örtülmeden eti saklamak en doğru olanıdır.

Çiğ olan et uygun buzdolabı koşullarında 3-4 gün saklanabilirken pişmiş olan et için saklama süresi en fazla iki gün olmalıdır. Taze olarak tüketildiğinde üst düzey fayda sağlayan eti çok fazla bekletmek besin değerlerinin kaybolmasına neden olacaktır. Bu nedenle et çiğ de olsa pişmiş de olsa mutlaka teze iken tüketilmeye özen gösterilmeli, birkaç gün içinde tüketilmeyeceği düşünülüyorsa beklemeden hemen derin dondurucuya atılmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 17 Ocak 2022, 22:01   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Buzdolabında Et Saklamanın Püf Noktaları




Emeğine Sağlık Paylaşım İçin Teşekkürler
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 17 Ocak 2022, 22:17   #3
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Buzdolabında Et Saklamanın Püf Noktaları




Son bilgiler için eline sağlık günceldir +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
buzdolabında et saklamanın püf noktaları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütyen askılarınızı kolayca saklamanın 7 yolu vioLeta Ah Kadınlar 0 01 Eylül 2019 08:58
Zayıflamak için yeterli zamanınız mı yok? İşte fazla kiloları saklamanın kolay yolları Sanem Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Aralık 2018 16:26
Parfümünüzü Buzdolabında saklayın. Zen Ah Kadınlar 0 15 Mayıs 2013 16:57
Yorgun gözleri saklamanın 5K formülü Zen Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 11 Kasım 2012 21:52
Saklamanın Püf Noktaları Kralice Yemek Tarifleri 1 12 Mart 2009 13:37